17:08 02.10.2019

Нацрада з телерадіомовлення просить суд анулювати ліцензію телеканала NewsOne

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення просить суд анулювати ліцензію телеканала NewsOne

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення подала позов до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) про анулювання ліцензії телеканала NewsOne (ТОВ "Новини 24 години").

"Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення просить суд анулювати ліцензію на мовлення, видану ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne). Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва", - повідомляє прес-служба суду в середу.

Зазначається, що наразі ОАСК вирішує питання про відкриття провадження у цій адміністративній справі.

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення наприкінці 2019 року під час позапланової перевірки NewsOne зафіксувала порушення у зв'язку з наміром каналу здійснити телеміст із російським телеканалом "Россия 1".

Член Нацради Сергій Костинський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявляв: якщо факти порушень - розпалювання ворожнечі – буде підтверджено, то, за його прогнозами, щодо NewsOne буде застосовано санкції.

Телеканал NewsOne 8 липня повідомив про скасування телемосту з російським каналом "Россия 1". Згідно із заявою українського каналу, це рішення ухвалено "через прямі погрози фізичної розправи на адресу каналу, журналістів та їхніх сімей".

Телеканал "Россия 1" та український NewsOne планували 12 липня провести двогодинний телеміст "Треба поговорити".

Пізніше Нацрада з телерадіомовлення повідомила про намір звернутися до суду щодо анулювання ліцензії NewsOne через трансляцію передач з ознаками розпалювання ворожнечі в українському суспільстві.

6 вересня до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") про визнання протиправним рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової виїзної перевірки телеканалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА