14:41 03.10.2019

Суд не задовольнив позов п'яти телекомпаній із логотипом "112.Україна" до Нацради з телерадіомовлення про анулювання ліцензій

3 хв читати
Суд не задовольнив позов п'яти телекомпаній із логотипом "112.Україна" до Нацради з телерадіомовлення про анулювання ліцензій

Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відмовив п'яти телекомпаніям з логотипом "112.Україна" в задоволенні заяви про скасування рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензій.

"Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову від "112.Україна" про припинення дії рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, ухвалив - відмовити в її задоволенні", - повідомляє прес-служба суду в четвер.

Зазначається, що ОАСК не вбачає підстав для задоволення відповідної заяви. Наразі позивачі не надали суду достатньо доказів для обґрунтування заяви й належних доказів наявності очевидної небезпеки заподіяння шкоди їхнім правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення у справі.

"Водночас суд відкрив провадження у справі щодо визнання протиправними та скасування рішення Нацради щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення для п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112.Україна", - зазначено в повідомленні.

ОАСК здійснюватиме розгляд цієї справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторонам.

Як повідомлялося, 1 жовтня до ОАСК надійшов позов про визнання протиправним та скасування рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 26 вересня про відмову в продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

Зазначається, що позивачами в адміністративному позові є п'ять телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112.Україна".

Також до ОАСК надійшла заява про забезпечення позову, в якому просять суд зупинити дію зазначених рішень Нацради та зобов'язати відповідного провайдера відновити надання позивачам послуг із розповсюдження в цифровому форматі телевізійних програм у повному обсязі та без змін аудіо-візуального ряду на каналі мовлення.

"Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження і наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову", - йдеться в повідомленні.

26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення не продовжувати термін дії цифрових ліцензій п'яти телекомпаній, які мовлять із логотипом "112.Україна".

Регулятор стверджує, що ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" (усі - Київ) не дотримуються умови ліцензії в частині програмної концепції мовлення і змінили формат мовлення з розважально-інформаційного на інформаційний.

Крім того, Нацрада звертає увагу на те, що логотипи зазначених компаній використовують лише частину логотипу - "112.Україна".

"Ідеться не про супутниковий канал "112". Він продовжує мовлення. Йдеться про телеканали, які шість років тому самовільно змінили програму концепції. Всі вони зареєстровані в Києві. Конкурс передбачав в умовах забезпечення інформацій саме регіональних компаній. Протягом п'яти років ці канали здійснювали ретрансляцію супутникового каналу "112". Затверджені умови кажуть, що у них є зовсім інший логотип. Тому навіть вимоги щодо логотипа на екрані телевізора вони не дотримувалися", - сказала заступниця голови Нацради з телерадіо мовлення Уляна Фещук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА