16:10 10.10.2019

Оператори підтвердили можливість співіснування CDMA і EGSM технологій - "Інтертелеком"

1 хв читати

Мобільні оператори презентували галузевому регулятору результати випробувань електромагнітної сумісності між базовими станціями CDMA/LTE850 та EGSM (LTE900), повідомив президент "Інтертелекому" Борис Акулов на своїй сторінці у Facebook.

"На нараді в Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, відбулася презентація результатів випробувань електромагнітної сумісності між базовими станціями CDMA/LTE850 та EGSM (LTE900). Результати підтверджують можливість і умови співіснування двох технологій, що відображено у протоколах випробувань", - сказав він.

За словами Акулова, зменшення займаного спектра технологією CDMA на 9 МГц дасть змогу збільшити втричі захисний інтервал і отримати 6 МГц абсолютно "чистого" спектра для EGSM.

Із цією метою "Інтертелеком" повинен буде замінити або перебудувати близько 12 тис. фільтрів на своїх базових станціях. Відповідно, оператору EGSM, який працюватиме на сусідніх із CDMA частотах, також необхідно буде встановити або перебудувати захисні фільтри на частині базових станцій.

"Протоколи випробувань підписали всі учасники напруженої місячної роботи, крім "Київстару", - наголосив Акулов.

Як повідомлялося, президент компанії мобільного оператора "Київстар" Олександр Комаров вважає, що повноцінний запуск технології мобільного зв'язку четвертого покоління (LTE, 4G) стримується роботою у зазначеному діапазоні CDMA-операторів, чиє обладнання конфліктує з обладнанням GSM-зв'язку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА