08:57 12.10.2019

У Huawei заявили, що компанія щодня піддається 1 млн кібератак

2 хв читати
У Huawei заявили, що компанія щодня піддається 1 млн кібератак

Компанія Huawei Technologies Co. щодня піддається приблизно 1 мільйону кібератак, які проводяться як усередині країни, так і з-за її меж, наводить Kyodo News слова старшого віце-президента компанії Джона Саффолка.

Він вважає, що хакери за допомогою атак намагаються викрасти дані про розробки 5G-технологій Huawei. Кібератаки здійснювалися за допомогою відправки вірусу електронною поштою.

Більшість кібератак, за словами Саффолка, вдалося відбити, однак частина комп'ютерів старого типу все ж постраждали. Джерела кібератак компанія не визначила, додав він.

Також Саффолк заявив, що китайська влада не вимагає від компанії конфіденційної інформації, в чому Huaweiобвинувачують США.

"Якби китайський уряд попросив його (засновника і президента Huawei Рена Женфея - ІФ) зробити щось, що, на його думку, буде недоречним, наприклад, передати дані або залишити "бекдор" (back door, навмисно залишений розробником дефект, що дозволяє отримати доступ до зашифрованих даних - ІФ), він би відмовився це робити", - заявив старший віце-президент Huawei.

Мінторг США в травні включив Huawei до "чорного списку" компаній, які загрожують нацбезпеці, оскільки, на думку американської влади, вона займалася збором розвідувальної інформації на користь китайського уряду. Ці звинувачення компанія неодноразово відкидала.

Американським фірмам заборонено вести справи з компаніями з "чорного списку" без спеціальних дозволів. Багато аналітиків вважають, що Вашингтон використовує таку міру як інструмент в торговельній війні з Китаєм. У результаті діяльність Huawei на американському ринку була значно обмежена, не дивлячись на те, що Вашингтон неодноразово продовжував ліцензії для американських компаній на ведення справ з Huawei терміном на 90 днів. У серпні Huawei оцінила втрати через санкції США в $ 10 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА