18:07 15.10.2019

Мінцифри анонсує аудит і реформу Держспецзв'язку

2 хв читати
Мінцифри анонсує аудит і реформу Держспецзв'язку

Міністерство цифрової трансформації здійснить аудит Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку, ДССЗЗІ) та запропонує алгоритм її реформування, повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Якщо описати цей орган чотирма словами, то це - неефективність, непрофесіоналізм, бюрократизм і корупція. Причому корупцію сміливо можна поставити на перше місце", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що нині в Держспецзв'язку 7,5 тис. працівників і 24 територіальні органи. При цьому на службу покладено 92 функції, вона відіграє роль і регулятора, і оператора телерадіомовлення. Бюджет ДССЗЗІ становить близько 4 млрд грн, при чому закупівлі відбуваються за прихованою процедурою.

"Наше міністерство буде формувати політику розвитку відповідних сфер, і ми вже сьогодні беремо на контроль весь шлях трансформації", - зазначив Федоров.

За його словами, Держспецзв'язку "дико кошмарить проекти, які змінюють країну".

"Прихід Держспецзв'язку в будь-який орган влади закінчується приписом зупинити роботу систем. Усі вимоги побудовано на нормативці 1990-х, і тому отримати КСЗІ (комплексна система захисту інформації) на такі сучасні системи/проекти, як "Прозорро", "Трембіта", EHealth, Mobileid, займає до двох років, тому що часто врахувати архаїчні вимоги неможливо. Усі проекти стикалися зі штучним завищенням вимог. Низка нещодавніх кібератак довели, що наявна практика створення КСЗІ є відкритою торгівлею красивими папірцями і не має нічого спільного з кібербезпекою. Тепер пекло закінчиться", - додав він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України звільнив голову Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) Леоніда Євдоченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА