20:34 29.10.2019

Конверсія "Інтертелекому" в LTE-оператора має завершитися повним відключенням CDMA в Україні - президент "Київстару"

2 хв читати
Конверсія "Інтертелекому" в LTE-оператора має завершитися повним відключенням CDMA в Україні - президент "Київстару"

Мобільні оператори погодили з галузевим регулятором спільний план заходів щодо поліпшення доступу до мобільного інтернету, який передбачає перехід CDMA-оператора компанії "Інтертелеком" на роботу в LTE-форматі (4G).

Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив президент "Київстару" Олександр Комаров у кулуарах Першого інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine в Маріуполі у вівторок.

За його словами, учасники ринку домовилися рухатися далі в реалізації проекту з дефрагментації та перерозподілу спектру в 900 МГц з отриманням технейтральності на той спектр, який залишиться в операторів. У рамках цього процесу "Київстар" висунув низку умов, які мають бути реалізовані та відображені в документах і діях регулятора. Ключові моменти стосуються роботи з перешкодами і технологією CDMA як такою.

"Для нас є один важливий момент - це перенесення голосу з восьмого каналу п'ятого бенда "лівіше" від нас, оскільки це одне з джерел перешкод. У нашому розумінні, технологічно це може бути зроблено досить швидко - десь протягом року", - наголосив Комаров.

За його словами, це збільшить загороджувальний інтервал між GSM та LTE "Київстару" і CDMA-технологією.

Серед ключових моментів "Київстар" також назвав чітку роботу з методологією усунення перешкоди, визначенням розміру перешкоди і застосуванням коефіцієнта ефективності спектру.

Крім того, Комаров зазначив, що підписаний учасниками ринку документ містить плани щодо відключення CDMA-технології в Україні.

"Загалом НКРЗІ (Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації - ІФ) як регулятор підтримала необхідність відключення цієї технології... Якщо бути реалістичним - повне відключення CDMA в Україні можливе в горизонті близько трьох років" - заявив президент "Київстару".

Він також зазначив, що CDMA-оператор "Інтертелеком" отримає LTE-технологію - набагато перспективнішу з точки зору передавання даних, яка навіть дозволяє працювати з голосовим трафіком.

"У моєму розумінні, конверсія компанії "Інтертелеком" з CDMA в LTE-оператора має завершитися повним виключенням технології CDMA в Україні", - резюмував президент "Київстару".

Як повідомлялося, мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна", lifecell, "Інтертелеком" підписали погоджений НКРЗІ спільний план заходів щодо поліпшення доступу до мобільного інтернету, згідно з яким комісія може видати операторам у березні 2020 року нові ліцензії на користування радіочастотами в діапазоні 900 МГц.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА