12:05 11.11.2019

Голова Держспецзв'язку висловлюється за перехід на нові стандарти захисту інформації

2 хв читати
Голова Держспецзв'язку висловлюється за перехід на нові стандарти захисту інформації

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) України має зосередитися на завданнях національної безпеки, позбувшись невластивих їй функцій і перейшовши на нові стандарти захисту інформації, заявив голова відомства Валентин Петров під час засідання громадської ради при адміністрації Держспецзв'язку.

"Місію Держспецзв'язку закладено у її назві - спеціальний зв'язок та захист інформації. Все інше має трансформуватися. Найважливіше сьогодні - це дерегуляція. Тобто, ми максимально маємо віддалитися від бізнесу. Наше завдання - захищати ті системи, де циркулюють державні секрети", - наведено його слова у повідомленні на сайті відомства.

За словами Петрова, нині потрібен поступовий перехід від комплексних систем захисту інформації до сучасних ризикоорієнтованих стандартіа захисту інформації. "Ми запропонуємо Кабінету Міністрів впроваджувати це. У цьому питанні у нас повне взаєморозуміння з Міністерством цифрового розвитку та трансформації. Наша справа - технічне забезпечення системи управління державою, національна безпека та системи кризового управління. Тут ми маємо бути сильними й ефективними", - зазначив він .

Голова Держспецзв'язку також наголосив на необхідності створення галузевих стандартів у сфері захисту інформації із залученням галузевих регуляторів і висловився за скасування невластивих функцій і техпереоснащення служби. Водночас Петров наголосив, що відомство є, насамперед, оператором національної захищеної мережі. "Ця мережа стане основою інформаційного обміну державних електронних інформаційних ресурсів, систем спеціального зв'язку тощо. Тобто, ми маємо стати головним центром для держресурсів, надаючи за необхідності послуги найуразливішим об'єктам критичної інфраструктури", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у жовтні 2019 року звільнив голову Держспецзв'язку Леоніда Євдоченка та призначив Валентина Петрова, який раніше обіймав посаду керівника служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА