18:21 15.11.2019

Київ планує розпочати запуск 4G у метрополітені в I кв.-2020 року - радник мера

1 хв читати
Київ планує розпочати запуск 4G у метрополітені в I кв.-2020 року - радник мера

Старт роботи мережі 4G у Київському метрополітені планується на перший квартал 2020 року, повідомив радник мера Києва Максим Бахматов у Facebook у п'ятницю.

За його словами, зокрема, спочатку планується підключити до зв'язку четвертого покоління станції метро "Академмістечко", "Житомирська", "Святошин", "Нивки", "Героїв Дніпра", "Мінська", "Оболонь", "Сирець", "Дорогожичі" та "Лук'янівська", а наприкінці 2020 року - початку 2021-го - підключити всі станції і тунелі.

За словами Бахматова, до теперішнього часу вже проведено переговори й узгоджено спільну схему імплементації з ключовими операторами мобільного зв'язку "Vodafone Україна", "Київстар" і lifecell.

При цьому, додав він, для реалізації проекту ще необхідно, щоб КП "Київський метрополітен" підписало технічні умови, а Київська міськрада затвердила тарифи за телеком-доступ до комунальних об'єктів транспорту міста.

Крім того, Huawei Ukraine необхідно здійснити огляд майданчиків метро, розробити й узгодити робочий проект упровадження 4G, провести експертизи відповідними державними службами, а КП "Київський метрополітен" і операторам - підготувати, узгодити й укласти договір доступу, потім спільно з Huawei Ukraine підписати спільний документ про старт робіт.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, вирішила виставити на 5G-тендер колишні частоти Wimax-оператора FreshTel, котрий припинив роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА