12:22 25.11.2019

Продаж "Vodafone Україна" не призведе до суттєвих змін ринку мобільного зв'язку - "Укртелеком"

2 хв читати
Продаж "Vodafone Україна" не призведе до суттєвих змін ринку мобільного зв'язку - "Укртелеком"

Продаж "МТС" (Росія) азербайджанської телекомунікаційної компанії Bakcell другого за величиною мобільного оператора компанії "Vodafone Україна" не призведе до суттєвих змін українського ринку мобільного зв'язку, вважають у компанії "Укртелеком" (володіє мобільним оператором "ТриМоб").

"Зміна власника другого за величиною мобільного оператора не призведе до суттєвих змін, оскільки ринок уже сформований", - заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор зі стратегії "Укртелекому" Ігор Яремчук.

Він також наголосив, що ситуація, яка склалася на ринку мобільного зв'язку в Україні, дуже відрізняється від ситуації на ринку фіксованого зв'язку.

"Ринок мобільного зв'язку сильно концентрований. Місця на ринку для невеликих мобільних операторів фактично немає. Це кардинально відрізняється від ситуації на ринку фіксованого зв'язку, де працюють тисячі дрібних провайдерів і який, навпаки, занадто фрагментований", - зазначив Яремчук.

Як повідомлялося, російська "МТС" підписала з компанією OOO Telco Solutions and Investments (підконтрольна азербайджанській телекомунікаційній компанії Bakcell, яка входить до групи компаній NEQSOL Holding) юридично зобов'язальну угоду про продаж її телекомунікаційного бізнесу в Україні.

МТС через свою 100-відсотково дочірню компанію Allegretto Holding S.a.r.l. (Люксембург) продає 100% частку в компанії Preludium B.V. (Нідерланди), єдиному акціонері ПрАТ "ВФ Україна" (ТМ "Vodafone Україна"), за $734 млн, у т.ч. відкладений платіж на суму близько $84 млн. Акціонери російської компанії за підсумками угоди отримають спецдивіденди.

Зміна власника не вплине на операційну діяльність "Vodafone Україна". Компанія продовжить надавати послуги під брендом Vodafone.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні. За підсумками липня-вересня 2019 року компанія вийшла на показник виручки в 4,3 млрд грн, що на 29,7% більше, ніж за аналогічний період 2018 року, чистий прибуток за зазначений період становив 887 млн грн, а показник OIBDA збільшився на 28,9% і досяг 2,4 млрд грн, маржа OIBDA також зросла - до 54,6%.

У 2018 році "Vodafone Україна" скоротила чистий прибуток на 18,1% порівняно з 2017 роком - до 1,8 млрд грн. У компанії пояснюють це збільшенням витрат у результаті активного розгортання мереж 4G і 3G.

Дохід компанії минулого року збільшився на 8% і становив 12,9 млрд грн, а показник OIBDA (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) - на 33,5% у річному вимірі, до 6,9 млрд грн. Маржа OIBDA збільшилася на 10,2 п.п. порівняно з 2017 роком - до 53,8%.

"Vodafone Україна" на 100% належить Prelludium B.V. і є частиною міжнародної групи МТС, акції якої котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА