18:44 19.12.2019

Верховний Суд скасував указ Зеленського про звільнення Горковенка з посади члена Нацради з теле- радіомовлення

2 хв читати
Верховний Суд скасував указ Зеленського про звільнення Горковенка з посади члена Нацради з теле- радіомовлення

Верховний Суд у четвер визнав протиправним указ президента України Володимира Зеленського про скасування призначення Володимира Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Верховний Суд позов Горковенка Володимира Валентиновича задовольнив частково. Визнав протиправним та скасував указ президента України від 24 травня 2019 року №323/2019 про скасування призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - повідомляє прес-служба суду на сторінці у Facebook.

Зазначається, що рішення набуває законної сили після завершення терміну подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення Верховного Суду, якщо його не скасовано, набуває законної сили після набуття законної сили рішенням Великої палати Верховного Суду за результатами апеляційного перегляду.

"Рішення може бути оскаржено у Великій палаті Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту судового рішення. Із судовими рішеннями у справі №9901/286/19 можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 27 травня колишній член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Володимир Горковенко оскаржив у Касаційному адміністративному суді Верховного Суду указ президента Володимира Зеленського про звільнення його з посади.

4 травня 2019 року тодішній президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив члена Нацради з телерадіомовлення Юрія Артеменка та призначив на його місце Володимира Горковенка.

Однак після вступу на посаду президент Володимир Зеленський указом від 24 травня скасував указ Порошенка від 4 травня про звільнення Артеменка, поновивши його на посаді члена Нацради. Іншим указом Зеленський звільнив із цієї посади Володимира Горковенка.

Горковенко заявив, що вважає незаконним своє звільнення указом нового глави держави Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА