20:02 20.12.2019

У США повідомили про секретний проект Apple

2 хв читати
У США повідомили про секретний проект Apple

Apple Inc. створила секретну команду, яка працює над супутниками і пов'язаної з ними бездротовою технологією, в спробі знайти нові способи передачі даних, як, наприклад, підключення до інтернету безпосередньо на пристроях, повідомляє агентство Bloomberg в п'ятницю з посиланням на джерела, обізнані з ходом робіт.

За словами джерел, в проекті, який повинен дати перші результати протягом п'яти років, задіяно близько десятка інженерів з аерокосмічної, супутникової і антенової галузей. Роботи поки знаходяться на початковому етапі, і їх можуть згорнути. Також поки немає чіткого розуміння щодо того, як будуть використовуватися супутники, зазначають співрозмовники Bloomberg. Разом з тим, за їхніми словами, глава Apple Тім Кук проявляє інтерес до проекту, що свідчить про його значущість для компанії.

Основна мета Apple, як зазначає агентство, ймовірно, полягає в тому, щоб забезпечити передачу даних прямо на пристрої користувачів, що дозволить компанії знизити залежність від постачальників бездротових технологій, а також з'єднати пристрої один з одним в обхід звичних каналів зв'язку. Крім цього, Apple може займатися розробкою власних супутників для більш точного визначення геопозіціі пристроїв, що дозволить поліпшити сервіс карт і додати нові функції, пише Bloomberg.

Невідомо, чи планує Apple розгортати нове супутникове угруповання або скористається наземним обладнанням існуючих супутникових провайдерів. Представник Apple відмовилася надати коментар агентству.

Як повідомляється, Apple в останні місяці активно шукає нових співробітників для роботи над супутниками. Команду очолюють Майкл Трела і Джон Фенвік, які раніше працювали в компанії Skybox Imaging, яка спеціалізувалася на супутниковій зйомці Землі, до того, як вона була продана Google в 2014 році, а пізніше керували супутниковими і космічними завданнями Google.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА