11:14 26.12.2019

Huawei отримала від уряду Китаю фінансову допомогу в розмірі $75 млрд - WSJ

1 хв читати
Huawei отримала від уряду Китаю фінансову допомогу в розмірі $75 млрд - WSJ

Фінансова допомога з боку китайської влади в розмірі десятків мільярдів доларів дала змогу Huawei Technologies Co. стати лідером телекомунікаційної галузі, пише газета The Wall Street Journal.

При цьому масштаб держпідтримки Huawei суттєво перевершує допомогу, яку отримали від урядів своїх країн найближчі конкуренти компанії.

Huawei отримала від китайського уряду $75 млрд у вигляді субсидій, кредитних ресурсів, податкових пільг та інших форм фінансової допомоги, показав проведений WSJ аналіз. Це дало змогу найбільшому в світі виробнику телекомунікаційного устаткування підтримувати більш низькі ціни, ніж у конкурентів.

Найсуттєвішу фінансову допомогу – майже $46 млрд - компанія отримала за рахунок позик, кредитних ліній та іншої підтримки з боку державних банків. Податкові пільги дали змогу компанії заощадити приблизно $25 млрд у період між 2008-2018 роками. На частку субсидій припало $1,6 млрд, ще $2 млрд припало на знижки на земельні ділянки, які купувала Huawei.

У повідомленні Huawei зазначено, що компанія отримала "невеликі й незначні" субсидії на розвиток своїх досліджень, що, за словами виробника обладнання, не є чимось незвичайним. Основна частина держпідтримки, зокрема податкові пільги, були доступні й для інших представників сектору, наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА