13:29 28.12.2019

Держспецзв'язку не планує розформовувати службу фельд'єгерського зв'язку

1 хв читати
Держспецзв'язку не планує розформовувати службу фельд'єгерського зв'язку

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) України не планує розформовувати службу фельд'єгерського зв'язку та фельд'єгерську доставку, повідомляється на сайті Держспецзв'язку.

Наразі триває реформування Держспецзв'язку, але водночас служба фельд'єгерського зв'язку та фельд'єгерська доставка функціонуватимуть.

"Незважаючи на те, що в суспільстві ставлять під сумнів питання функціонування фельд'єгерського зв'язку як засобу доставки кореспонденції, - у тій самій Швейцарії досі існує такий вид зв'язку, навіть зважаючи на наявність великої кількості комерційних служб доставки кореспонденції", - наголосив голова Держспецзв'язку Валентин Петров, зазначивши, що безпека не завжди вимірюється економічною доцільністю.

Він нагадав про ситуацію, що склалася у 2014 році, коли на виборах треба було доставляти бюлетені на схід країни, при тому, що всі служби відмовилися цим займатися, і фельд'єгерська служба тоді єдина спрацювала, відмінно виконавши це завдання.

"Тому, навіть коли державі невигідно утримувати десятки років таку структуру, настає момент, коли вона стає потрібною, і вона єдина може виконати завдання за будь-яких умов. Фельд'єгерська служба у структурі Держспецзв'язку залишиться, і надалі існуватиме. Ми вийдемо на оптимальну модель її функціонування", - наголосив Петров.

Як повідомлялося, Держспецзв'язку має намір до кінця цього року запустити в роботу науково-дослідний комплекс "Кіберполігон" на базі Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА