14:37 09.01.2020

Нацрада з телерадіомовлення замовить в УДЦР прорахунок нових частот

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення замовить в УДЦР прорахунок нових частот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовить у ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) прорахунок нових частотних присвоєнь для потреб телерадіомовлення й звернеться щодо зміни місця встановлення радіоелектронних засобів мовлення.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні в четвер.

Нові частоти регулятор замовляє для місцевих мовників у рамках проекту "Радіо громад" на замовлення локальних мовників. У стратегічній перспективі пропонується замовити прорахунок частот для населених пунктів у 23 областях України для резерву Нацради.

Прорахунок нових частотних присвоєнь буде замовлено для потреб аналогового звукового мовлення в діапазоні 87,5-108,0 МГц у Микуличині (Івано-Франківської обл.), у Долинській (Кіровоградської обл.) і Драбові (Черкаської обл.).

Окрім того, прорахунок радіочастот для цифрового звукового мовлення в діапазоні 174-230 МГц здійснюватиметься для 23 населених пунктів на всій території України. Зокрема: у Вінниці, Дніпрі, двох населених пунктах Житомирської області, Запоріжжі, Івано-Франківську, Краматорську (смт Ясногірка), Маріуполі, Кропивницькому, Лисичанську (Луганська обл.), у Луцьку (с. Підгайці), Миколаєві, Полтаві, Рівному (с. Антопіль), Сумах, Тернополі (с. Лозова), Ужгороді (с. Ярок), Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

Національна рада також просить УДЦР про можливість перенести передавач на частоті 107,5 МГц у Сторожинецькому р-ні Чернівецької області в межах району.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА