14:42 09.01.2020

Нацрада з телерадіомовлення перевірить ZIK і "112. Україна" через трансляцію заборонених висловлювань деяких політиків

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення перевірить ZIK і "112. Україна" через трансляцію заборонених висловлювань деяких політиків

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові виїзні перевірки ТОВ "ТРК "Нові комунікації" (логотип Z ZIK, Львів) і ТОВ "112-ТВ" (логотип "112.Україна", Київ) через зафіксовані в їхньому ефірі порушення норм законів "Про телебачення і радіомовлення" та "Про інформацію".

Як повідомляється на сайті регулятора, таке рішення Нацрада ухвалила в четвер.

За його даними, заборонені висловлювання, зокрема, поширювалися в ефірі телеканалу Z ZIK у передачі "Кожен з нас Президент" 26 листопада 2019 року о 18:00 (з повтором 27 листопада). Експертами в студії були народний депутат України VIII скликання Надія Савченко, народний депутат IX скликання Ренат Кузьмін (фракція "Опозиційна платформа - За життя") і Михайло Добкін, який приєднався до обговорення питань через інтернет-зв'язок.

Підставою для призначення позапланової перевірки супутникового телеканалу "112. Україна" стали результати моніторингу ефіру мовника в серпні-грудні 2019 року. Зокрема, в передачах "Велике інтерв'ю", LIVE, "LIVE Новини", "Голос народу", "Пульс: Головне політичне шоу країни", "Важливо", "Діалог з країною" зафіксовано поширення висловлювань Віктора Медведчука, Петра Симоненка, Вадима Рабіновича, Ганни Герман, Іллі Киви, Наталії Королевської, Олега Волошина, Олега Ляшка, Миколи Дульського та Рената Кузьміна, що мають ознаки порушення чинного законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА