17:47 09.01.2020

1+1 media у 2019 року ініціювала 22 кримінальні провадження у зв'язку з піратством

2 хв читати
1+1 media у 2019 року ініціювала 22 кримінальні провадження у зв'язку з піратством

Медіагрупа 1+1 media у 2019 році в рамках боротьби з піратством ініціювала відкриття 22 кримінальних проваджень, за якими було проведено вісім експертних досліджень, 14 санкціонованих обшуків, повідомлено про підозру шістьом особам, направлено чотири обвинувальні акти до розгляду в суді за підсумками досудового розслідування.

Як повідомляється на сайті групи, загальна поточна кількість кримінальних проваджень стосовно порушників, відкритих за заявами групи, вже перевищила 50. За 2019 рік у результаті мирного врегулювання спору 1+1 media уклала десять угод із провайдерами програмних послуг-порушниками.

"Уже багато років 1+1 media веде активну боротьбу із нелегальним споживанням контенту. Досягнення 2019 року в цьому напрямі демонструють позитивну динаміку у притягненні до відповідальності фізичних осіб, підприємств та стримінгових веб-сайтів, які транслювали телеканали групи, не сплачуючи за це кошти, і фактично займались незаконним розповсюдження телевізійного контенту. Упевнений, що ці цифри стануть попереджувальними для тих, хто у майбутньому планує обрати для себе нелегальний спосіб використання контенту правовласників", - наводить прес-служба групи слова генерального директора 1+1 media Ярослава Пахольчука.

Як зазначено в повідомленні, юристи холдингу в 2019 році направили 62 претензії правопорушникам, спільно з працівниками департаменту кіберполіції Нацполіції України провели 12 фіксацій порушень прав інтелектуальної власності, подали дев'ять заяв щодо порушень, пов'язаних із діяльністю "кардшарингових" сервісів.

"Ми завжди готові до діалогу та мирного врегулювання будь-яких спорів до моменту відкриття кримінального провадження. Саме тому здійснюємо постійний моніторинг порушень та ведемо активну претензійну діяльність. Але якщо порушники не реагують на наші звернення, до роботи беруться адвокати. Упевнені, що притягнення злочинців до кримінальної відповідальності є найбільш дієвим способом захисту своїх прав, що, незважаючи на тривалий процес, не дозволяє уникати покарання. Наразі наші цивільні позови в межах кримінальних проваджень уже сягають мільйонів гривень", - сказав директор з GR групи 1+1 media В'ячеслав Мієнко.

За його словами, в 2020 році в особливому фокусі уваги медіахолдингу буде "кардшаринг". Крім того, планується ініціювати низку змін до законодавства щодо спрощення процедури притягнення злочинців до відповідальності та її посилення за порушення прав інтелектуальної власності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА