14:57 15.01.2020

"Київстар" планує запуск Open API

2 хв читати
"Київстар" планує запуск Open API

Мобільний оператор компанія "Київстар" планує запустити Open API платформу - загальнодоступний набір програмних інструментів, які забезпечують взаємодію між додатками, повідомив у Facebook голова R&D-відділу оператора Іван Пасічник.

"Це буде self-service developer portal, де можна буде подивитися, які дані і сервіси у нас є, подивитися опис, юз-кейси, ціни. Спробувати використовувати потрібні дані в режимі пісочниці і якщо клієнтові все підходить - то вже перейти, обрати спосіб оплати і почати користуватися... Підсумовуючи вищесказане, ми хочемо, щоб будь-який бізнес міг підключитися і почати використовувати наші сервіси за 5 хвилин", - написав він.

Пасічник також зазначив, що "Київстар" уже декількох років працює в напрямі диджиталізації і монетизації анонімізованих даних: кредитний скоринг, рекламний майданчик, IoT, хмари (в партнерстві з Microsoft).

За його словами, діюча схема роботи з сервісами "Київстару" - тривала процедура, що вимагає мотивації і бажання досягти успіху і з боку клієнта, і з боку оператора.

"Як наслідок, переважно це працює з великими ентерпрайз-клієнтами і вже на відкатаних і зрозумілих бізнес-моделях. Так ми практично втрачаємо Small & Medium бізнес-сегмент, а також стартапи. Відповідно, всіх тих, хто гнучкий, хоче і може експериментувати і придумувати нові бізнес-можливості з монетизації", - зазначає Пасічник.

При цьому, за його словами, якщо йдеться про те, щоб підключити різні API й спробувати їх динамічно в різних послідовностях, щоб валідувати гіпотези, - такі процеси можуть затягнутися на дуже тривалий час.

"Якраз ці питання і вирішуватиме Open API платформа", - констатує голова R&D "Київстару".

Засновник стартапу, що закрився, Ecoisme Пасічник очолив R&D-відділ мобільного оператора "Київстар" наприкінці 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА