10:42 28.01.2020

Всеукраїнська рада церков пропонує скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів - Мінкультури

1 хв читати
Всеукраїнська рада церков пропонує скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів - Мінкультури

Всеукраїнська рада церков пропонує скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів, повідомляє Міністерство культури, молоді та спорту.

"Володимир Бородянський запропонував членам Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій щоквартально зустрічатися, а поправки до законопроектів спільно напрацьовувати у форматі робочої групи. Серед перспективних напрямів співпраці він назвав співпрацю у сфері протидії домашньому насильству та соціального служіння релігійних організацій, зокрема в сфері ресоціалізації наркозалежних осіб", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства за результатами зустрічі міністра з членами ради.

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій запропонувала скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів, яка досі діє з часів радянського режиму.

Також релігійні діячі звернули увагу на необхідність захисту прав вірян на окупованих українських територіях Криму та Донбасу, багато з яких страждають від релігійних переслідувань унаслідок російської агресії.

"Учасники зустрічі погодилися, що задля розвитку ефективної взаємодії з урядом важливим є відновлення міжвідомчої Комісії з питань реалізації прав релігійних організацій, утвореної при Кабінеті Міністрів України ще у 2008 році", - наголошується в повідомленні.

За результатами зустрічі міністерство домовилося про співпрацю з Всеукраїнською радою церков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА