13:42 04.02.2020

Запуск 4G у Київському метрополітені можуть перенести через не встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста - "Київстар"

2 хв читати
Запуск 4G у Київському метрополітені можуть перенести через не встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста - "Київстар"

Старт проекту запуску 4G-зв'язку в Київському метрополітені може бути відкладено через затягування Київрадою ухвалення рішення про встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста.

"План щодо запуску зв'язку 4G на перших станціях київського метро в березні під загрозою зриву через те, що Київрада досі не ухвалила важливе рішення про встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста. Тому оператори не можуть гарантувати й давати чіткі прогнози про терміни реалізації інвестиційного проекту", - заявив директор із регуляторного забезпечення "Київстару" Олександр Когут агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, згідно з планом, узгодженим з операторами, КП "Київський метрополітен" і КМДА, запуск зв'язку 4G на перших станціях і тунелях метро має відбутися наприкінці березня 2020 року з подальшим розгортанням 4G-мережі на всіх станціях і тунелях до початку 2021 року.

"Станом на сьогодні узгоджено всі важливі технічні аспекти з метрополітеном, Оператори вже завезли до країни відповідне обладнання 4G і очікують отримання законних підстав для початку виконання монтажних робіт у метро", - зазначив Когут.

Для цього необхідно підписати договір про доступ між операторами та метрополітеном.

"Проблема полягає в тому, що вже майже рік після ухвалення різними міністерствами всіх необхідних підзаконних актів для виконання закону №1834 комунальні підприємства Києва, зокрема й метрополітен, залишаються не уповноваженими Київрадою укладати з операторами договори з доступу для розгортання телекомунікаційних мереж", - наголошують у "Київстарі".

Мобільні оператори занепокоєні ситуацією, яка загрожує реалізації інвестиційного проекту, й наголошують на необхідності невідкладного розгляду Київрадою проекту рішення №3639 про встановлення плати за доступ до інфраструктури, розробленого ще в листопаді 2019 року.

Згідно з інформацією на сайті Київради, найближче засідання постійної депутатської комісії з транспорту, на якому розглядатиметься проект рішення про оплату доступу до інфраструктури, відбудеться 5 лютого.

Як повідомлялося, згідно з планом, запуск зв'язку 4G на перших станціях і в прилеглих тунелях Київського метрополітену має відбутися наприкінці першого кварталу 2020 року з подальшим поширенням на всі станції та тунелі до кінця року.

Раніше радник мера Києва Максим Бахматов повідомляв, що спочатку планується підключити до зв'язку четвертого покоління станції метро "Академмістечко", "Житомирська", "Святошин", "Нивки", "Героїв Дніпра", "Мінська", "Оболонь", "Сирець", "Дорогожичі" та "Лук'янівська".

У липні 2019 року "велика трійка" мобільних операторів ("Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell) визнали переможцем тендера з пошуку підрядника для будівництва 4G-мережі в Київському метрополітені дочірню структуру в Україні китайської технологічної компанії Huawei.

Київміськдержадміністрація з 1 лютого 2018 року розірвала угоду з компанією Mosquito Mobile, яка виграла тендер на розбудову мережі Wi-Fi у Київському метрополітені в 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА