12:35 05.02.2020

Кабмін погодив перерозподіл частот у діапазонах 800-900 МГц для спрощення побудови 4G-мереж

1 хв читати
Кабмін погодив перерозподіл частот у діапазонах 800-900 МГц для спрощення побудови 4G-мереж

Кабінет Міністрів України в середу затвердив зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України (РЧР), спрямовані на спрощення побудови мобільними операторами 4G-мереж, повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Перерозподіл частот у діапазонах 800-900 МГц поліпшить доступ до мобільного інтернету та полегшить операторам процес побудови мереж 4G. Завдяки перерозподілу частот вже у перших числах березня оператори оновлять свої ліцензії. У квітні свою мережу почне розвивати оператор "Інтертелеком", а у липні - мобільні оператори "великої трійки", - зазначив він.

Як наголошується у порівняльній таблиці до документа, текст якої має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна", зокрема, затверджені зміни стосуються усунення взаємоспрямованих перешкод у роботі CDMA і E-GSM мереж.

Крім того, дозволяється використання діапазону 3700-3800 МГц для технології міжнародного мобільного зв'язку IMT (та іншими радіотехнологіями) з 1 лютого 2020 року за умови отримання ліцензії на користування РЧР у цьому діапазоні на умовах конкурсу.

"Отже, ми збережемо хороші темпи в досягненні цілі уряду - забезпечити до 2024 року 95% покриття транспортної інфраструктури, населених пунктів та їхніх соціальних об'єктів доступом до високошвидкісного інтернету", - зазначив Гончарук.

Раніше Кабмін за ініціативою Міністерства цифрової трансформації врегулював питання оплати за видачу нових технейтральних ліцензій у смугах частот до 1 ГГц мобільним операторам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА