19:22 05.02.2020

Обшуки, які проводяться зараз за адресою вул. Куренівська, 18 у Києві, не пов'язані з діяльністю телеканалу "1+1", заявляють у СБУ

2 хв читати
Обшуки, які проводяться зараз за адресою вул. Куренівська, 18 у Києві, не пов'язані з діяльністю телеканалу "1+1", заявляють у СБУ

Обшуки, які співробітники Служби безпеки України проводять за адресою вул. Куренівська, 18, не пов'язані з діяльністю телеканалу "1+1", повідомляє прес-центр СБУ на сторінці у Facebook.

У відомстві зазначають, що обшуки здійснюються стосовно конкретних осіб, на місцях можливого створення і зберігання аудіофайлів, отриманих у незаконний спосіб.

"Тривають слідчі дії, які здійснюються на підставі рішення суду. Слідчі дії також проводяться і в інших осіб, які перевіряються на причетність до незаконного використання спеціальних технічних засобів", - ідеться в повідомленні.

У СБУ наголошують, що ніякого втручання в роботу телеканалу "1+1" не відбувається.

"Деталі - згодом", - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи 1+1 media в середу ввечері співробітники Служби безпеки України проводять обшуки.

"У приміщенні 1+1 media на вул. Куренівській справді відбуваються обшуки", - повідомило джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в головному офісі медіахолдингу.

Водночас в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи нібито "злив" журналіст "1+1" Євген Куксін.

Інтернет-видання "Детектор медіа" пише, що співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Куксін нібито записував слова прем'єр-міністра Гончарука під час наради, на якій пролунали слова про "порожнє місце" в голові президента України Володимира Зеленського.

У свою чергу інтернет-видання "BBС. Україна" з посиланням на джерела в силових структурах повідомляє, що саме в цьому приміщенні, де відбуваються обшуки, є комп'ютер, на якому монтувалися "плівки Гончарука".

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА