07:58 18.02.2020

Пелосі застерігає ЄС від співпраці з Huawei

2 хв читати
Пелосі застерігає ЄС від співпраці з Huawei

Китайській компанії Huawei, пов'язаній з владою КНР, не можна дозволити домінувати в сфері 5G, а Європі не варто спокушатися вигодою від співпраці з Huawei, заявила в Брюсселі спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

"Якщо ми дозволимо Huawei домінувати в каналах передання інформації, це буде порівняно з тим, як допустити державну поліцію (Китаю - ІФ) в кишеню кожного, хто користується цими каналами", - цитує агентство Bloomberg її слова після зустрічі з представниками ЄС.

При цьому вона підкреслила, що Європа не повинна проміняти свої цінності на вигідну пропозицію Huawei у частині ціни.

"Що ви можете виграти в ціні, ви втратите в моральному сенсі. Канали передання інформації мають бути демократичними, не можна, щоб в них домінував автократичний підхід", - пояснила Пелосі.

У 2019 Вашингтон вніс Huawei до списку компаній, що містять загрозу національній безпеці США, в зв'язку з чим для роботи з китайським виробником телекомунікаційного обладнання американським компаніям необхідно отримувати відповідні ліцензії.

Австралія раніше заборонила використовувати обладнання Huawei, яку Сполучені Штати звинувачують в шпигунстві, для своєї мережі 5G. Аналогічних кроків адміністрація США домагається від усіх своїх союзників і партнерів.

Однак у кінці січня уряд Великої Британії дав згоду на участь Huawei в створенні британських мереж 5G, але з низкою обмежень. Парламент Німеччини повинен провести найближчими тижнями голосування стосовно проекту закону, який відкриє Huawei повний доступ до ринку 5G, якщо компанія надасть гарантії безпеки.

Раніше в лютому міністр економіки і фінансів Франції Бруно ле Мер заявив, що Париж не має наміру позбавляти китайську компанію Huawei можливості брати участь у створенні національних мереж 5G, проте французька влада вдасться до належних заходів безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА