13:48 27.02.2020

ICU інвестувала в український стартап оцифрування голосів Respeecher

3 хв читати
ICU інвестувала в український стартап оцифрування голосів Respeecher

Група ICU інвестувала в український стартап Respeecher, що створює цифрові моделі людських голосів, йдеться в повідомленні прес-служби ICU.

Сума інвестиції не розголошується.

"Розробка компанії дозволяє змінювати голоси і навіть зменшувати акцент. Це відкриває низку нових можливостей для студій, що створюють фільми, анімацію та відеоігри. Наприклад, використовуючи продукт Respeecher, дублери можуть озвучувати фільми чи рекламні ролики голосами знаменитостей без їхньої безпосередньої участі", - зазначають в ICU.

Також, на думку інвестора, продукт може допомогти відновити голоси знаменитостей минулих часів із записів їхніх виступів, наприклад для озвучування аудіокниг або кіно. Крім цього, Respeecher планує вихід на ринок кол-центрів уже в 2020 році.

"Respeecher – приклад невеликої, проте ефективної компанії, яка реально допомагає клієнтам економити завдяки дієвому використанню штучного інтелекту. І ми бачимо, що їхній продукт затребуваний, - команда вже має досвід співпраці з відомою голлівудською студією та британським телерадіомовником. Для нас, як інвесторів, це позитивний знак", - зазначив голова ICU Ventures, венчурного крила групи ICU Роман Нікітов.

У свою чергу CEO Respeecher Олександр Сердюк заявив, що цей раунд інвестицій дасть компанії можливість масштабувати бізнес - наростити технічний потенціал і продаж, а також вийти на новий ринок.

"Команда ICU Ventures допомагає нам з побудовою бізнес-моделі, ділиться корисними контактами і завжди знаходиться на відстані одного телефонного дзвінка. Ми дуже оптимістично налаштовані на подальшу співпрацю", - зазначив він.

Respeecher - не перший стартап українського походження в портфоліо ICU. Раніше група вже інвестувала в такі компанії з українським корінням, як Petcube, Apostera, 3DLook, Hideez.

На думку Нікітова, успішний кейс однієї компанії надихає десятки інших і сприяє розвитку екосистеми стартапів в Україні. "Це одна з цілей, які ми переслідуємо, інвестуючи в українські "мізки", - наголосив він.

Заснована у 2006 році фахівцями з ING група ICU - незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги та послуги з управління активами. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи, під її управлінням перебувають активи на суму більше ніж $500 млн. Стратегія ICU також передбачає інвестиції у венчурні проекти і проблемний борг.

Власником групи є її топ-менеджмент: керуючим партнерам Макару Пасенюку та Костянтину Стеценку належить відповідно 45,011005% та 44,992663% акцій, ще 9,996332% - екс-міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишину. Іще донедавна співвласник компанії Олександр Вальчишен у 2019 році продав свій пакет 6,58474% керуючим партнерам.

В Україні інвестгрупі ICU належить банківська група "Авангард", до якої, окрім однойменного банку, входять також ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", компанія з управління активами (КУА) "Інвестиційний капітал Україна", КУА - Адміністратор пенсійних фондів "АПінвест". У її складі також відкритий пенсійний фонд "Династія", закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд (ЗНКІФ) "Інвестиційний капітал - стабільне зростання" і венчурні КІФ "Відновлення", "Інфініті профіт" та Адвентура".

ICU Ventures - венчурний фонд із центральним офісом у Києві, що інвестує в технологічні компанії з українським та східноєвропейським корінням на пізньому посівному етапі й раунді "А". ICU Ventures є частиною ICU Group.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА