17:56 27.02.2020

Нацрада з телерадіомовлення оштрафувала NewsOne на 105 тис. грн за розпалювання ворожнечі та маніпулювання суспільною свідомістю

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення оштрафувала NewsOne на 105 тис. грн за розпалювання ворожнечі та маніпулювання суспільною свідомістю

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал NewsOne на 105,626 тис. грн (25% ліцензійного збору телеканалу) за порушення норм закону "Про телебачення і радіомовлення" в частині поширення матеріалів, які закликають до агресії та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Як повідомляється на сайті Нацради з посиланням на результати позапланової перевірки телеканалу, у висловлюваннях ведучого програми "Я так думаю" Руслана Коцаби простежувалася наявність закликів до агресії, до розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті. Тому Нацрада застосувала до мовника відразу дві санкції - "оголошення попередження" і "стягнення штрафу".

У Нацраді зазначили, що Коцаба неодноразово вдавався до маніпулювання фактами й поширював пропагандистські наративи, подібні до офіційної політичної та пропагандистської позиції Росії, визнаної країною-агресором.

"У передачі подавалася лише одна думка щодо питань, які мають надважливе значення для національної безпеки України.  Інших поглядів чи ознак дискусії ... під час трансляції передачі не прозвучало. Отже, мовник порушив права глядачів на об’єктивну інформацію та зловживав правом телеканалу на свободу висловлення думок, що суперечить міжнародним та українським правовим актам щодо агресії проти України", - наголосили в Нацраді.

Нацрада раніше також зверталася щодо цього ефіру за висновками до Незалежної медійної ради.

"Згідно з аналізом фахівців медіагалузі у висловлюваннях Руслана Коцаби, що прозвучали в прямому ефірі 05.11.2019 у передачі "Я так думаю", наявні ознаки мови ворожнечі щодо учасників АТО/ООС та учасників Революції гідності", - зазначили в Нацраді, наголосивши, що телеканал у цьому випуску передачі не дотримався вимог достовірності подання інформації, а також систематично не виконує вимоги об'єктивності (неупередженості), повноти та збалансованості подання інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА