18:16 02.03.2020

Новий телеканал для окупованих територій "Дім" невдовзі розпочне виробництво своїх новин і ток-шоу

2 хв читати
Новий телеканал для окупованих територій "Дім" невдовзі розпочне виробництво своїх новин і ток-шоу

Новий український телеканал "Дім", який із 1 березня розпочав мовлення на окуповані території в тестовому режимі, найближчим часом розпочне виробництво власних новин, а згодом й інших програмних продуктів, зокрема ток-шоу, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко на презентації телеканалу в Києві в понеділок.

"Достукатися до аудиторії просто новинним контентом неможливо, тому ми провели переговори з усіма великими гравцями українського телевізійного ринку і домовилися, що вони працюватимуть із нами на доставку сигналу на тимчасово окуповані території. Ми домовилися, що на цьому каналі буде найпреміальніший контент, який є в Україні: це і серіали, і ток-шоу, і розважальні шоу, наприклад футбольні матчі, різні спортивні трансляції", - сказав Тимошенко.

За його словами, протягом двох років телеканал планує вийти на власне виробництво, а поки що транслює контент інших медіагруп. Транслюватиме лише в цифровому телебаченні, а "на супутнику і в кабелі буде лише тоді, коли буде власне виробництво".

Заступник голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що телеканал транслюватиме лише на окуповані території, тож на підконтрольній уряду вільній частині країни дивитися його не вдасться.

За словами в. о. гендиректора телеканалу UA|TV Юлії Островської, нині на лінії зіткнення вже є три корпункти каналу "Дім", але мережу планують розширювати. Вона також уточнила, що наразі у 54% жителів окупованих територій немає доступу до українських телеканалів, а у 43% - до українських сайтів.

Заступник глави Офісу президента Юрій Костюк повідомив, що новини на телеканалі виходитимуть і російською, і українською мовами, будуть і загальнонаціональні, і регіональні.

Перший заступник міністра культури Анатолій Максимчук розповів, що конкурс на посаду гендиректора каналу завершиться 12 березня, а консультував новий телеканал режисер серіалу "Слуга народу" Олексій Кирющенко, який також може претендувати на посаду керівника каналу.

Як повідомлялося, в неділю розпочав роботу новий український телеканал "Дім", який мовитиме на окуповані території Донецької та Луганської областей, а також анексований Крим. Його було запущено на базі телеканалу іномовлення України UA|TV. Бюджет каналу на цей рік становитиме $257 млн. Канал буде розважально-інформаційним, і найближчим часом розпочне власне виробництво новин, а згодом ранкового шоу і ток-шоу. Мовлення на телеканалі "Дім" здійснюватиметься українською та російською мовами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА