16:13 03.03.2020

Кому відключать YouTube: експерт пояснив долю неліцензійних IPTV/OTT-приставок

2 хв читати

Представник українського виробника IPTV/OTT-приставок групи компаній Infomir пояснив, кому загрожує можливе відключення сервісу YouTube у найближчому майбутньому.

Детально ситуацію описав у своєму блозі для видання «Букви» директор з маркетингу Infomir Ігор Окландер. Оскільки український виробник є офіційний партнером Android TV, блокування YouTube на його приставках нікому не загрожує. Блокуватимуть несертифіковані пристрої. Йдеться про дешеві (переважно китайські) аналоги без ліцензійної угоди з Android TV.

«Раніше YouTube був доступний всім і не регулювався. Проте нещодавно політика Google зазнала суттєвих змін, і тепер сервіс має вибудувану партнерську програму для виробників. Google зобов'язує виробників підтримувати й оновлювати їх, тому там буде гарантований доступ в YouTube», – пише Ігор Окландер.

Сертифікація Android TV – не формальність, а система жорстких вимог, що висуваються до виробників. «Несертифіковані приставки й телевізори не одразу зникнуть з ринку, але з часом їх неминуче витіснять ліцензовані пристрої», – коментує експерт.

Щоб уникнути блокування YouTube, у користувачів несертифікованих пристроїв є вибір: купити або Smart TV, або приставку для Android TV.

Останні мають не гірші можливості, ніж дорогі телевізори. Наприклад, IPTV/OTT-приставка MAG425A, яку виробляє Infomir, має голосове управління, можливість виведення зображення зі смартфона на великий екран, а мультиекранна платформа приставки підтримує можливість виведення відео не тільки на телевізор, а й на планшети, і смартфони – тобто на всі гаджети в будинку. «За допомогою приставки можливості Android TV доступні на будь-якому телевізорі з роз'ємом HDMI і навіть на аналоговому телевізорі (через AV-перехідник). Пристрій відтворює відео з роздільною здатністю до 4K включно. Для підключення до Інтернету можна використовувати вбудований модуль Wi-Fi або швидкий Ethernet.

 

Девайс легко та плавно відтворює відео зі знімних носіїв через порт USB 3.0. Іще зручніше відтворювати контент прямо з приставки. Завдяки підтримці MicroSD обсяг внутрішньої пам'яті легко можна збільшити до 128 ГБ», – каже Ігор Окландер.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про дешеву альтернативу Smart TV: як заощадити на старому телевізорі 1 тис. доларів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА