20:39 03.03.2020

Експерти шукають оптимальний варіант впровадження інтернету на залізниці

1 хв читати
Експерти шукають оптимальний варіант впровадження інтернету на залізниці

Впровадження швидкісного інтернету на залізниці є можливим за суттєвого збільшення кількості базових станцій на шляху проходження поїзда.

Як повідомляється на сайті Міністерства цифрової трансформації, таку думку було висловлено під час зустрічі представників Мінцифри, Міністерства інфраструктури, адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, мобільних операторів і "Укрзалізниці" у вівторок.

"Ми вже обговорювали ідеї щодо питань забезпечення пасажирів інтернетом. Буде це чи через Wi-Fi, чи з використанням технології LTE, але це потрібно зробити, адже покриття України високошвидкісним інтернетом є однією з цілей уряду. Це саме те, чого очікують громадяни, і це питання більше ніж назріло", - наводить прес-служба слова заступника міністра цифрової трансформації Олександра Шелеста.

Водночас у Мінцифри зазначають, що складність забезпечення високошвидкісним інтернетом полягає у необхідності забезпечення безперебійним доступом до інтернету пасажирів у рухомому потязі.

За словами експертів, є декілька варіантів вирішення питання забезпечення пасажирів інтернетом, зокрема з використанням LTE-технології або ж за допомогою підключення через Wi-Fi. Для обрання найоптимальнішого варіанту фахівці проводять розрахунки, які буде представлено на наступній зустрічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА