16:49 16.03.2020

Кількість користувачів Facebook в Україні у 2019 році зросла на 7,7%, Instagram - на 4,5% - дослідження

3 хв читати
Кількість користувачів Facebook в Україні у 2019 році зросла на 7,7%, Instagram - на 4,5% - дослідження

Кількість українських користувачів у соцмережі Instagram в 2019 році збільшилася на 4,5% - до 11,5 млн (майже 11 млн у 2018 році), кількість користувачів Facebook - на 7,7%, до 14 млн.

Такі дані дослідження української аудиторії соцмереж оприлюднило комунікаційне агентство PlusOne на сайті.

Згідно з даними дослідження, основний приріст аудиторії Instagram відбувався завдяки користувачам 19-27 років, а збільшення аудиторії Facebook - загалом за рахунок користувачів віком 39 і більше років. При цьому практично у всіх регіонах України, крім Харківської області, Facebook популярніший, ніж Instagram, а більшість користувачів надає перевагу мобільній версії, а не десктопній.

"Україна на другому місці у світі за кількістю жінок, зареєстрованих у популярних соцмережах. Вона посідає друге місце у світі за кількістю жінок-користувачів Facebook і входить у ТОП-10 країн за кількістю користувачок Instagram. Крім цього, жіноча аудиторія Facebook та Instagram переважує чоловічу у всіх вікових категоріях", - наголошується у звіті.

Згідно з дослідженням PlusOne, за жовтень-грудень 2019 року, а також січень 2020 року аудиторія Facebook Messenger в Україні збільшилася на 1,5 млн користувачів - до 8,7 млн.

При цьому в звіті зазначається, що загальна аудиторія українців, доступна для рекламодавців за допомогою інструментів Facebook, становить 19,5 млн користувачів.

"Масове відключення фейковий акаунтів у травні 2019 року призвело до коливання кількості користувачів Facebook та Instagram і його різкого падіння в цей період. Але вже у вересні цифри повернулися до колишніх значень, а в наступні місяці зросли", - зазначають у PlusOne.

Instagram, згідно з дослідженням, досяг найвищого проникнення в Київській (45%), Одеській (36%) і Харківській (34%) областях. Тоді як Facebook найпопулярніший у Київській (проникнення 55%), Львівській (44%) і Закарпатській (40%) областях.

"У Києві кількість користувачів Facebook та Instagram зменшилася на 200 тис. Ймовірно, одна з причин - масове відключення фейкових акаунтів у цих соціальних мережах у травні 2019 року", - наголошується в звіті.

Як зазначають у PlusOne, в дослідження включені дані рекламного кабінету Facebook за кількістю українських користувачів (без АР Крим, але з урахуванням жителів Донецької та Луганської областей). Водночас, на думку компанії, методологія обчислення кількості населення Держкомстату в Донецькій та Луганській областях не враховує реальної демографічної ситуації, тому в графіках, які потребують співвідношення з даними Держстату, ці регіони не враховуються.

Аналіз підготовлений на основі даних із рекламного кабінету Facebook, Google, Держстату, Digital reports from Hootsuite, We Are Social і Appannie, уточнюється в релізі.

Як повідомлялося, кількість українських користувачів у соцмережі Instagram у 2018 році зросла на 50,7% - до 11 млн. осіб.

PlusOne - комунікаційне агентство з восьмирічним досвідом роботи на ринку диджитал- маркетингу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА