12:47 04.05.2020

СЕО "Vodafone Україна" за реалізацію "килимового" покриття країни 4G-зв'язком замість точкового покриття 5G

2 хв читати

Генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова вважає за необхідне реалізувати "килимове" покриття території України 4G-зв'язком, перш ніж починати працювати зі стандартом мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).

"Моя особиста думка: замість точкового покриття 5G краще мати "килимове" покриття 4G, усунути цифровий розрив між містами та сільськими територіями й забезпечити швидкісний інтернет уздовж автомобільних трас. Якщо робити вибір між двома проектами, я однозначно за повсюдний 4G", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Устинової, для розвитку 5G має з'явитися попит з боку промислових підприємств, які готові будуть роботизувати свої виробництва, переводити їх в автоматичний режим.

"Поки що в Україні не так багато компаній, які хоча б замислюються про такі зміни", - зазначила вона.

Устинова також нагадала, що раніше реалізований "Vodafone Україна" спільно з Nokia пілотний проект "Розумні дороги" пройшов успішне тестування на базі 4G-мережі.

"Надалі планували провести пробні тести на базі 5G, але через пандемію проект поки що призупинено", - сказала гендиректор.

Устинова наголосив, що технологія мобільного зв'язку четвертого покоління (LTE, 4G) технологічно абсолютно задовольняє всі потреби українських абонентів.

"Я розглядаю 5G більше як рішення для автоматизації виробництва або, наприклад, забезпечення hot-spot покриття під час проведення масштабних масових заходів, де може не вистачити 4G-ємності для стримінгу. Але це точкові потреби", - сказала вона.

Як повідомлялося, в березні 2020 британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і український оператор "Vodafone Україна" уклали договір про розширеному стратегічне партнерство строком на п'ять років.

"Vodafone Україна" за підсумками 2019 року збільшив чистий прибуток на 45% порівняно з 2018 роком - до 2,54 млрд грн, дохід зріс на 25% - до 15,98 млрд грн, показник OIBDA (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) - на 21% у річному вимірі та сягнув 8,3 млрд грн.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Угоду з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року з залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму близько $84 млн.

<<< назад

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА