11:42 07.05.2020

"Київстар" у I кв. збільшив дохід на 16%, EBITDA на 25%

3 хв читати
"Київстар" у I кв. збільшив дохід на 16%, EBITDA на 25%

Мобільний оператор "Київстар" у січні-березні 2020 року збільшив загальний дохід на 16,1% порівняно з аналогічним періодом 2019 року - до 5,95 млрд грн, свідчать дані фінансового звіту акціонера компанії, міжнародної групи Veon, оприлюднені на її офіційному сайті.

"Збільшення було зумовлене здебільшого зростанням доходів від мобільної передачі даних, голосового зв'язку та фіксованого зв'язку завдяки постійному розгортанню 4G, збільшенню трафіку та ціноутворення. Крім того, місцева валюта також продемонструвала поліпшення до долара США порівняно з аналогічним періодом минулого року", - зазначається у фінзвіті Veon.

Згідно з ним, за перший квартал "Київстар" збільшив показник EBITDA на 25,35% порівняно з аналогічним минулорічним періодом - до 4,04 млрд грн. Маржа EBITDА зросла на 5 процентних пунктів (п. п.) - до 67,9%.

Доходи від послуг мобільного зв'язку збільшилися на 16,1% - до 5,53 млрд грн.

Veon відзвітував, що покриття мобільним інтернетом "Київстар" сягнуло 77%, а проникнення 4G мобільного зв'язку в мережі оператора - 30%.

Середній дохід від абонента (ARPU) мобільного зв'язку зріс до 70,3 грн, або на 17,43%, споживання голосових послуг (MoU) - на 3%, до 603 хвилин.

Кількість абонентів мобільного зв'язку "Київстар" у січні-березні скоротилася на 1,23% - до 26 млн.

"Зниження відбулося внаслідок демографічних тенденцій в Україні та скорочення кількості користувачів мульти-SIM. Кількість наших клієнтів мобільної передачі даних в Україні збільшилася на 10% у річному вимірі, переважно через збільшення проникнення користувачів 4G/LTE", - наголошується у звіті Veon.

Доходи фіксованого зв'язку збільшилися на 16,86% - до 384 млн грн, показник ARPU "Домашнього інтернету" збільшився на 7,63% до 81 грн. Кількість абонентів фіксованого інтернету збільшилася на 9,99% до позначки в 1 млн користувачів.

Капітальні інвестиції за звітний період збільшилися на 37,11% (без урахування вартості ліцензій на 4G зв'язок) і становили 1,347 млрд грн.

Здебільшого кошти було спрямовано на розвиток мереж 4G і забезпечення високої якості послуг. Територія 4G мережі "Київстар", за даними оператора, охоплює 11 тисяч населених пунктів, а можливість доступу до нових мобільних технологій мають майже 79% населення України.

"Ми суттєво збільшили інвестиції в якість зв'язку та нові технології. Також компанія мобілізувала свої ресурси, щоб допомогти країні якомога швидше подолати епідемію коронавірусу. Ми виділили 30 млн грн благодійної допомоги для купівлі медичного обладнання, що рятує життя тяжкохворих пацієнтів. І ще на 30 млн грн надали телекомпослуг для підтримки абонентів на карантині", - наводяться в прес-релізі українського оператора слова президента "Київстару" Олександра Комарова.

У першому кварталі 2020 року відбулися зміни в корпоративному управлінні "Київстару": компанія залучила до регулярних засідань наглядової ради зовнішніх незалежних радників - голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, голову ради директорів Darnitsa Group Дмитра Шимківа і співзасновника інвестфонду Diligent Capital Partners Данила Паська.

"Досвід і експертиза незалежних радників покликані допомогти компанії краще відповідати на виклики індустрії та потреби суспільства", - наголошують у "Київстарі".

У січні-березні поточного року "Київстар" перерахував до бюджету України податків та інших платежів на загальну суму 2,394 млрд грн.

Як повідомлялося, "Київстар" у 2019 р. збільшив дохід на 19,6% до 22,392 млрд грн, EBITDA - на 39,4% до 14,683 млрд грн. Кількість абонентів мобільного зв'язку оператора за підсумками четвертого кварталу 2019 року скоротилася на 0,6% порівняно з аналогічним періодом 2018 року - до 26,2 млн, тоді як кількість абонентів фіксованого зв'язку зросла на 10,8% - до 1 млн.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2018 року користувалися близько 26,4 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 0,9 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА