12:39 19.05.2020

ВР внесла зміни до закону про систему іномовлення, зобов'язавши МПІУ погоджувати програмну політику з уповноваженим органом

2 хв читати
ВР внесла зміни до закону про систему іномовлення, зобов'язавши МПІУ погоджувати програмну політику з уповноваженим органом

Верховна Рада законодавчо закріпила погодження програмної політики державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (МПІУ) з уповноваженим органом.

За відповідний законопроект "Про внесення змін до закону "Про систему іномовлення України" (щодо програмної політики та території розповсюдження)" №2521 у другому читанні та в цілому на засіданні парламенту у вівторок проголосував 231 народний депутат.

Законопроект вносить зміни до ст. 7 закону "Про систему іномовлення України", згідно з якими МПІУ має погоджувати програмну політику з уповноваженим органом.

Як зазначено в законопроекті, програми МПІУ виробляються українською мовою, а також іншими мовами залежно від доцільності та необхідності використання тієї чи іншої мови. МПІУ здійснює свою діяльність шляхом створення та поширення інформаційного продукту каналами супутникового, ефірного наземного аналогового і цифрового мовлення, мовлення в кабельних мережах, у мережі інтернет.

Згідно із законопроектом, ефірне наземне аналогове та цифрове мовлення і мовлення в кабельних мережах здійснюються виключно за межами України, крім випадків мовлення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та Севастополя, мовлення в районах України, що межують із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також мовлення в прикордонних районах України, що межують із територією держави-агресора чи територіями інших держав, з яких поширюються програми держави-агресора шляхом наземного ефірного та/або цифрового мовлення.

Як зазначено в пояснювальній записці, мета ухвалення законопроекту - "усунення чинників, які негативно впливають на розвиток та системи іномовлення України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА