20:42 25.05.2020

"Vodafone Україна" у І кв.-2020 збільшив дохід на 28%

3 хв читати

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" за підсумками січня-березня 2020 року вийшов на показник доходу в 4,39 млрд грн, що на 28% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Як зазначено в прес-релізі компанії, розданому в понеділок, показник OIBDA оператора (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) збільшився на 30% порівняно з першим кварталом 2019 року і сягнув 2,3 млрд грн. Маржа OIBDA збільшилася до 53,3%.

"У першому кварталі чистий збиток "Vodafone Україна" становив 744 млн грн, що пов'язано з курсовою різницею з переоцінки євробондів обсягом $500 млн, випущених компанією в лютому 2020 року, - девальвація гривні на кінець кварталу порівняно з курсом на дату отримання позики становила 15%", - повідомляє компанія.

Мобільний оператор зазначає, що в середньому за результатами першого кварталу дата-клієнт "Vodafone Україна" використав 4,6 Гб трафіку на місяць. Зростання споживання стало можливим завдяки активному розширенню покриття мереж швидкісного інтернету.

Нині, за даними компанії, 4G-мережа Vodafone доступна 71% українців, 86% населення може користуватися 3G-покриттям. За рік кількість базових станцій 4G збільшилася вдвічі, а кількість населених пунктів із доступом до мережі 4G - утричі.

Компанія інвестувала в мережу в січні-березні поточного року близько 1,2 млрд грн, включно з 265 млн грн вартості ліцензії в діапазоні 900 МГц. Загальні інвестиції компанії у будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету сягнули 26,6 млрд грн.

Крім того, збільшилася кількість дата-клієнтів - кількість користувачів USIM-карт із підтримкою 4G за два роки зросла втричі. А кількість клієнтів, що скористалися data-послугами, сягнула 12 млн.

За результатами першого кварталу 2020 року абонентська база компанії залишається на рівні 19,5 млн, річні коливання становили -0,1%, спостерігається зростання в сегменті контрактних підключень.

Як повідомлялося, компанія "Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна") за підсумками 2019 року збільшила чистий прибуток на 45% порівняно з 2018 роком - до 2,54 млрд грн.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні, за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1% порівняно з 2017 роком - до 1,747 млрд грн за зростання доходу на 8% - до 12,8 млрд грн. У компанії пояснюють цей показник збільшенням витрат унаслідок активного розгортання мереж 4G та 3G.

Як повідомлялося, у березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і український оператор "Vodafone Україна" уклали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольне Bakcell, минулого році підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію щодо купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan та RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму майже $84 млн.

Група компаній NEQSOL Holding, згідно з релізом, має більш ніж 25-річний досвід роботи в різних галузях і країнах. Її діяльність охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, високотехнологічну і будівельну галузі у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеш. Група увійшла в телекомунікаційну галузь на початку 2000-х років. Компанії, що входять до групи, надають послуги мобільного зв'язку, міжнародного транзиту та продажу оптового інтернету, послуги з виділених ліній, послуги дата-центру та ін.

Бізнесмен Гасанов є засновником і 100% власником групи компаній NEQSOL Holding, зокрема компаній Nobel Oil Services (UK) Limited, Nobel Oil E & P (UK) Limited (торговельне найменування Nobel Upstream), Bakcell ТОВ і Norm ВАТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА