18:09 02.06.2020

Провайдер "Воля" просить кіберполіцію розслідувати факт DDoS-атак на його харківські сервери

2 хв читати
Провайдер "Воля" просить кіберполіцію розслідувати факт DDoS-атак на його харківські сервери

Кабельний провайдер "Воля" (Київ) звернувся в кіберполіцію за фактом фіксації DDoS-атаки на харківські сервери компанії, що триває з 31 травня, повідомила прес-служби провайдера у вівторок.

"Три дні - з 31 травня до сьогодні включно - інфраструктура "Воля" в Харкові зазнає кібератак. Спочатку вони були тільки на абонентські підсистеми, пізніше перейшли на телекомунікаційну інфраструктуру. В результаті більше ніж 100 тис. абонентів відчули проблеми в користуванні інтернетом, IPTV, мультиекранними платформами і цифровим телебаченням", - заявили в компанії.

Сумарно повна відсутність доступу до сервісів "Волі", за даними провайдера, тривала 12 хвилин 31 травня, 45 хвилин – 1 червня. Також було зафіксовано атаку на веб-сайт volia.com, але її вдалося нейтралізувати.

"DDoS-атаки були масивними і добре організованими. Тип атаки - UDP флуд і переповнення ємності каналів з трафіком обсягом понад 200 Гб. UDP - це протокол, який використовується для онлайн потокових сервісів, - стримінг, телефонія, відеоконференції тощо. Атака відбувалася з десятків тисяч різних IP-адрес у всьому світі - США, Малайзія, Тайвань, В'єтнам та інші", - наголошують у прес-службі провайдера.

"Воля" звернулася в кіберполіцію із заявою про масовану DDoS-атаку на її інфраструктуру і передала всю наявну інформацію правоохоронцям, щоб ті могли розслідувати цей інцидент і притягнути винних до відповідальності.

На думку компанії, атаки такого обсягу мають своїх замовників і виконавців, а іноді за ними йде здирництво та інші спроби впливу на компанію.

"Тому "Воля" твердо заявляє: ці атаки не допоможуть злочинцям досягти своїх цілей, адже компанія діє виключно в рамках законодавства, захищаючи свій сервіс і кожного абонента. Компанія користується сучасними системами виявлення DDoS-атак, блокує атакований хост на рівні ядра мережі, вживає також й інших заходів", - йдеться в повідомленні.

Водночас у "Волі" заявили, що не можуть бути упевнені, що атаки не повторяться, проте роблять усе можливе, щоб цього уникнути.

Компанія "Воля" обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного телебачення та інтернету в 35 містах України. Перебуває в управлінні фонду Providence Equity Partners (34,92%), приватної міжнародної інвестиційної компанії SigmaBleyzer (15,3%) та ЄБРР (11,7%). Серед міноритаріїв - австралійська Warana Capital Pty Ltd (5,6%) та OL Group Ltd (8,4%, Кайманови о-ви).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА