11:41 03.06.2020

"Суспільне" повідомляє про розблокування своїх рахунків

2 хв читати
"Суспільне" повідомляє про розблокування своїх рахунків

Суспільний мовник "Суспільне" повідомляє про розблокування своїх комерційних рахунків, на які 18 лютого 2020 року наклало арешт Міністерство юстиції України для примусового стягнення з НСТУ на користь АТ "Євроньюз" боргу розміром EUR10, 5 млн.

"У вівторок, 2 червня, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України знімає арешт із рахунків Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Тож НСТУ розпочинає погашення боргу з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії, і планує завершити виплати "Євроньюз" до кінця місяця", - повідомляється на сайті мовця.

Як пояснює "Суспільне", АТ "Євроньюз" 1 червня звернулося до держвиконавця з проханням повернути виконавчий документ, який зобов'язував примусово стягнути кошти НОТУ, для надання можливості НСТУ самостійно сплатити борг, а не через блокування рахунків і примусове стягнення виконавчою службою. Відповідно, після повернення виконавчого документа "Євроньюзу" арешт із рахунків НСТУ знімається.

У повідомленні також зазначається, що "Суспільне" отримало зазначений борг у спадок як правонаступник усіх прав і обов'язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність у 2017 році.

"Ще 2015 року Рахункова палата у своєму рішенні зазначала про потребу погашення Кабінетом Міністрів України фінансових зобов’язань НСКУ перед АТ "Євроньюз" задля уникнення банкрутства майбутнього новоствореного НСТУ. Проте відповідної реакції уряду на це рішення не було", - підсумували в "Суспільному".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА