20:08 15.06.2020

"Укртелеком" разом із "Метінвест Діджитал" запровадить хмарні сервіси для своїх користувачів

2 хв читати
"Укртелеком" разом із "Метінвест Діджитал" запровадить хмарні сервіси для своїх користувачів

"Укртелеком" у рамках стратегічного партнерства уклав договір з "Метінвест Діджитал", центром IT-експертизи найбільшого українського гірничо-металургійного холдингу "Метінвест", з проектування, налаштування і підтримки хмарних сервісів Microsoft Azure і гібридної інфраструктури Microsoft365 для найбільшого українського оператора фіксованого зв'язку.

Як повідомляється в прес-релізі "Метінвесту" в понеділок, "Укртелеком" упроваджує інфраструктуру Windows Virtual Desktop на 1,5 тис. робочих місць, систему довгострокового зберігання резервних копій корпоративних даних в Azure Backup.

Також "Метінвест Діджитал" забезпечить планування архітектури, здійснить міграцію даних користувачів, а також подальшу підтримку впроваджених систем.

Прес-служба нагадує, що "Метінвест Діджитал" є сертифікованим партнером Microsoft на рівні Gold Certified Partner. Центр експертизи інфраструктури компанії має значний досвід розробки архітектури хмарних рішень, впровадження та підтримки широкого спектра інфраструктурних технологій, міграції даних, які забезпечують якість, ефективність і надійність роботи IТ-систем клієнтів. У 2019 "Метінвест Діджитал" мігрував у хмару і впровадив хмарні IТ-сервіси для всіх активів "Метінвесту" в Європі і США, а нещодавно завершив масштабну міграцію двох центральних дата-центрів групи на хмарну платформу Microsoft Azure.

Генеральний директор "Метінвест Діджитал" Сергій Детюк висловив задоволення тим, що розпочате в минулому році партнерство між двома компаніями виходить на новий рівень.

"Переконаний, досвід "Метінвест Діджитал" у впровадженні хмарних рішень і міграції дозволить "Укртелекому "побудувати IТ-сервіси, які будуть відповідати сучасним вимогам ринку - гнучкості, адаптивності і надійності. Наш підхід у впровадженні інфраструктурних рішень для клієнтів базується на кращих світових практиках, а це означає забезпечення найвищого рівня надійності IТ-сервісів. Сподіваюся, що результати, які ми отримаємо для "Укртелекому", дозволять зміцнити наше партнерство", - сказав Детюк, слова якого наводяться в прес-релізі.

У свою чергу директор з інформтехнологій "Укртелекому" Кирило Гончарук зазначив, що компанія рада продовжити співпрацю з партнером - "Метінвест Діджитал".

"Цього разу наші команди будуть працювати над розвитком інфраструктурних рішень для бізнесу на базі сервісів Microsoft Azure. З урахуванням модернізації опорної мережі "Укртелекому", розвитку високошвидкісних волоконно-оптичних ліній передачі даних і експертизи "Метінвест Діджитал" ми очікуємо подальшого підвищення рівня безперервності виробничих процесів "Укртелекому", створення гнучкого і адаптивного технічного інструментарію для наших фахівців", - резюмував Гончарук.

"Метінвест Діджитал" створена в 2018 році як Центр експертизи цифрових технологій. Того ж року, згідно з рейтингами компанії SAP AG, група "Метінвест" визнана компанією №1 з IT-зрілості в Україні і увійшла до десятка світових лідерів з IT-інновацій в металургії.

"Метінвест" є вертикально-інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, переважно, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА