15:44 17.06.2020

ВР не підтримала звіту ТСК щодо дотримання законів під час зміни власників інформаційних телеканалів і протидії інформаційному впливу РФ

2 хв читати
ВР не підтримала звіту ТСК щодо дотримання законів під час зміни власників інформаційних телеканалів і протидії інформаційному впливу РФ

Верховна Рада не підтримала звіту тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів і забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

За відповідний проект постанови №3363 проголосував 191 народний депутат, тоді як для ухвалення рішення необхідно щонайменше 226 голосів "за".

Автори проекту постанови пропонували парламенту взяти до відома звіт тимчасової слідчої комісії і скерувати його до Офісу генпрокурора, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державного бюро розслідувань і фіскальної служби, а також Національного антикорупційного бюро для перевірки викладеної в ньому інформації.

Як зазначила, представляючи звіт, голова ТСК Ольга Василевська-Смаглюк (фракція "Слуга народу"), необхідність створення ТСК була зумовлена тенденцією до концентрації інформаційних телеканалів в однієї групи людей.

За її словами, "предметом розслідування ТСК стали три телеканали, якими безпосередньо володіє наш колега з фракції "ОПЗЖ" Тарас Козак - ZIK, NewsOne і "112 Україна".

Вона наголосила, що на момент подання звіту ТСК Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у провадженні за ознаками вчинення правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом: "замах на злочин, державна зрада, протиправне володіння майном, легалізація і відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму".

Василевська-Смаглюк також зазначила, що, згідно з інформацією ТСК, "рух грошових коштів, якими розпоряджався Козак, на купівлю, фінансування телеканалів та інші фінансові потреби міг здійснюватися через офшорні компанії на рахунки російських, а потім білоруських банків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Алло" в I кв.-2024 відкрила п'ять магазинів і оновила 13

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА