14:33 03.07.2020

"Велика трійка" мобільних операторів запустила 4G іще на восьми станціях київського метро

2 хв читати
"Велика трійка" мобільних операторів запустила 4G іще на восьми станціях київського метро

Мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell спільно запустили 4G-інтернет на восьми станціях київського метро і в тунелях між ними, наголошується в спільному прес-релізі операторів.

Тепер швидкісний інтернет працює на станціях "Житомирська", "Святошин", "Героїв Дніпра", "Мінська", "Оболонь", "Сирець", "Дорогожичі" та "Лук'янівська".

"Проект складний і тривалий, оскільки в процесі задіяні великі гравці ринку, підрядник і держустанови. Обсяги роботи великі. Але вже зараз можна говорити про суттєвий прогрес у розвитку інфраструктури зв'язку у київській підземці", - прокоментував запуск 4G у столичному метро мер столиці Віталій Кличко.

У свою чергу президент "Київстару" Олександр Комаров зазначив, що період карантину дав компаніям час провести необхідну підготовчу роботу, щоб прискорити запуск 4G на нових станціях.

На наступному етапі 4G буде запущено ще на 14 станціях: "Університет", "Театральна" і "Хрещатик"; "Контрактова площа", "Поштова площа", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого", "Олімпійська" та "Палац Україна"; "Львівська Брама" (проектована станція), "Золоті Ворота", "Палац спорту", "Кловська" і "Печерська".

"Інфраструктура сучасного міста не може розвиватися без технологій швидкої передачі даних. Рано чи пізно Київ повернеться до звичного ритму життя і ділової активності, і наша мета - дати киянам і гостям столиці відмінний інструмент для роботи і дозвілля - швидкісний мобільний інтернет в метро", - заявила, в свою чергу, генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова.

Нині для роботи 4G у київському метро оператори почали використовувати частоти у двох діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц, що дає змогу забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету, зазначено в повідомленні.

Під час технічних робіт у метро строго дотримуються всі запобіжні заходи: здійснюється періодичне тестування співробітників, усі працюють у захисних масках і забезпечені антисептиками.

"Сподіваюся, що цей проект стане прецедентом для впровадження інших проектів, зокрема щодо подолання цифрового розриву в країні й розгортання 4G у невеликих населених пунктах", - прокоментувала запуск 4G-інтернету в столичному метро головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджи.

Постачальником рішення для будівництва загальної 4G-мережі в столичному метро в рамках тендеру стала компанія Huawei.

Технічне рішення компанії дає змогу використовувати одну базову станцію всім трьом операторам, але кожен із них працює у власному діапазоні частот.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА