17:15 07.07.2020

Нардепи п'яти фракцій і груп вимагають у Зеленського, Шмигаля та НСТУ не закривати шоу "Доброго ранку, країно!" на UA:ПЕРШИЙ

2 хв читати
Нардепи п'яти фракцій і груп вимагають у Зеленського, Шмигаля та НСТУ не закривати шоу "Доброго ранку, країно!" на UA:ПЕРШИЙ

Народні депутати п'яти фракцій звернулися до президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і до членів наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) з проханням не закривати шоу "Доброго ранку, країно!" на UA:ПЕРШИЙ.

Документ, під яким підписалися представники "Слуги народу", "Опозиційної платформи, - За життя", "Батьківщини", а також депутатських груп "За майбутнє" і "Довіра", оприлюднено на сайті шоу.

У своєму зверненні депутати зазначили, що поділяють позицію журналістів і вважають спроби закрити програму на UA:ПЕРШИЙ проявом цензури й наступом на свободу слова з боку керівництва НСТУ.

"Керуючись ст. 16 закону України "Про статус народного депутата України", вимагаємо не допустити закриття програми "Доброго ранку, країно!" і запровадження цензури на UA:Перший", - зазначається у зверненні.

Нардепи повідомили, що до них звернулися журналісти "ЕРА-МЕДІА", які вважають, що причиною закриття шоу є оприлюднення в ефірі небажаних фактів про зовнішнє управління країною, міжнародну корупцію та зраду п'ятого президента України.

"Як повідомили їм представники ПАТ "НСТУ", публікація розмов Порошенка та Байдена стала останньою краплею терпіння наглядової ради ПАТ "НСТУ". Замість того, щоб боротися з корупціонерами, вирішили закрити медіа, які про цих корупціонерів розповідають", - зазначається у зверненні.

Як повідомлялося, 1 липня колектив "ЕРА-МЕДІА" звернувся до Зеленського із заявою про наступ на свободу слова та спроби закриття чиновниками НСТУ ранкового шоу "Доброго ранку, країно!" на UA:ПЕРШИЙ.

У відкритому зверненні, оприлюдненому на офіційному сайті компанії, зазначається, що журналісти "ЕРА-МЕДІА" змушені заявити про нову хвилю наступу на свободу слова в Україні, тотальну цензуру в ЗМІ та спроби закрити рейтингове телевізійне шоу суспільного мовця "Доброго ранку, країно!"

"Ситуація зі спробою закриття програми "ЕРА-МЕДІА" - хороший тест для президента Зеленського: чи піде він стопами свого попередника або ж стане на захист свободи слова в Україні. Закривати треба корупціонерів, а не медіа", - наголошують журналісти.

У зверненні зазначається, що чиновники ПАТ "НСТУ" повідомили колективу "ЕРА-МЕДІА" про припинення з 11 липня дії договору, відповідно до якого ранкове шоу "Доброго ранку, країно!" транслюється на UA:ПЕРШИЙ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА