17:59 13.07.2020

"Vodafone Україна" у червні підключив до 4G ще 110 тис. жителів у 115 населених пунктах

3 хв читати

Мобільний оператор "Vodafone Україна" протягом червня розширив свою 4G-мережу в 19 областях України: доступ до швидкісного інтернету отримали майже 110 тис. жителів у ще 115 населених пунктах.

Як повідомила прес-служба компанії, зокрема, за останній місяць покриття швидкісним мобільним інтернетом забезпечено в населених пунктах у таких областях:

- Волинська: Борзова;

- Дніпропетровська: Первомайське, Хорошеве, Мар'їнка, Покровське, Єлизаветівка, Шахтарське;

- Донецька: Яковлівка, Миколаївка, Подільське, Червоне, Новгородське, Диліївка, Благодатне, Ямпіль, Новотроїцьке, Новопавлівка;

- Житомирська: Високе, Ставище, Йосипівка, Хомутець, Дубрівка, Попільня, Макарівка, Андрушки, Малі Кошарища, Березина, Гадзинка, Калинівка, Нова Вигода, Лагульськ, Варварівка, Тетірка, Улашанівка, Болярка, Андріївка, Муравня, Чуднів;

- Закарпатська: Нересниця, Вишоватий;

- Запорізька: Річне;

- Київська: Безугляки, Фурси, Чмирівка, Глибочка, Триліси, Королівка, Бортники, Ксаверівка, Шнурів Ліс;

- Кіровоградська: Новополяна, Трепівка, Копані, Глибока Балка, Новотрепівка, Спасо-Мажарівка, Долино-Кам’янка, Карлівка;

- Луганська: Артема, Петропавлівка;

- Львівська: Хватів, Олесько;

- Миколаївська: Мигія, Грушівка;

- Одеська: Маслове, Білка, Долинське, Малинівка, Баранове, Сухомлинове;

- Полтавська: Климівка, Нехвороща, Пальчиківка, Уманцівка, Гутирівка, Келебердівка, Кишеньки, Світлогірське, Новооріхівка, Зубенки, Іващенки;

- Рівненська: Бранів, Світанок, Острів, Заболоття, Вересневе, Велика Омеляна;

- Сумська: Бачівськ, Товстодубове, Вільшана, Віхове, Кореневе, Новослобідське;

- Тернопільська: Круголець, Шумбар, Темногайці, Малі Загайці, Великі Загайці, Шумськ, Онишківці, Рохманів;

- Харківська: Кам'янка, Новоселівка;

- Черкаська: Кононівка, Вишневе, Тинівка;

- Чернівецька: Анадоли, Атаки, Михайлівка, Тарашани, Димка, Петричанка, Привороки.

Крім того, оператор повідомив, що під час карантину розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, Житомирській області, а також в місті Умані Черкаської області, у Дніпропетровській, Херсонській, Харківській, Чернівецькій областях, а також у Києві та Кропивницькому.

Як повідомлялося, генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова вважає за необхідне реалізувати "килимове" покриття території України 4G-зв'язком, перш ніж починати працювати зі стандартом мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).

У березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group та український оператор "Vodafone Україна" підписали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

"Vodafone Україна" за підсумками 2019 року збільшив чистий прибуток на 45% порівняно з 2018 роком - до 2,54 млрд грн, дохід зріс на 25% - до 15,98 млрд грн, показник OIBDA (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) - на 21% у річному вимірі та сягнув 8,3 млрд грн.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, уклало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Угоду з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму майже $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА