16:46 24.07.2020

Новий конкурс на управління активами УМХ знову непрозорий і містить корупційні ризики - "Медіа група Україна"

2 хв читати
Новий конкурс на управління активами УМХ знову непрозорий і містить корупційні ризики - "Медіа група Україна"

"Медіа Група Україна" (МГУ, Київ) вважає повторний конкурс Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних або інших злочинів (АРМА) на управління активами "Українського медіа холдингу" (УМХ) Сергія Курченка оголошеним без дотримання процедур, передбачених законом "Про публічні закупівлі".

Як зазначено в офіційній заяві на сайті медіагрупи, у новому конкурсі не враховано проблемні питання, про які говорили експерти та учасники ринку. На думку МГУ, це може поставити під сумнів законність проведення і нового конкурсу.

У МГУ наголосили, що обидва конкурси оголошені без попередньої оцінки активів УМХ і представлення ринку детальної інформації про фінансовий стан об'єктів, які передають в управління.

"Учасники конкурсу мають представити власні бізнес-програми з розвитку зазначених активів, які серед іншого мають включати і зобов'язання сплачувати гарантовану суму до державного бюджету. Водночас, на нашу думку, представлення будь-яких бізнес-програм без базової інформації щодо активів, які пропонуються в управління, є фікцією, що робить процес обрання АРМА переможця за такими критеріями вкрай непрозорим і таким, що містить корупційні ризики", - заявили в медіагрупі.

Крім того, на думку МГУ, результати оголошеного конкурсу можуть суттєво вплинути на розподіл ринкової частки на медійному ринку.

"Враховуючи високий ризик монополізації ринку, вважаємо, що потрібно передавати в управління не всі активи разом, а певними частинами (лотами), що більше відповідає ринковій логіці та нормам конкуренції", - заявили в МГУ.

"Медіа група Україна" закликає АРМА почути думку індустрії та провести конкурс із дотриманням усіх вимог законодавства.

Як повідомлялося, раніше в "1+1 media" заявили, що група братиме участь у новому конкурсі на керуючого активами УМХ, але вимагає забезпечити його прозорість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА