14:02 30.07.2020

Мінцифри планує ввести адресну компенсацію для нездатних оплачувати мінімально доступний пакет інтернет-послуг

1 хв читати
Мінцифри планує ввести адресну компенсацію для нездатних оплачувати мінімально доступний пакет інтернет-послуг

Міністерство цифрової трансформації України планує ввести адресну допомогу громадянам, які не здатні самостійно оплачувати базовий доступ до мережі інтернет в 30 Мбіт/сек.

"Для того щоб всі громадяни могли скористатися що є, на мою думку, базовим правом доступу до інформації через інтернет, ми плануємо адресну компенсацію тим споживачам, які не можуть собі дозволити базовий тариф у 30 Мбіт/сек", - сказав заступник міністра цифрової трансформації з розвитку інфраструктури України Олександр Шелест.

Він зазначив, що це передбачено зобов'язаннями України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС: надання універсальної послуги є широко використовуваною європейською практикою, яку міністерство планує імплементувати в Україні.

За словами Шелеста, роль держави у розвитку широкосмугового доступу до інтернету насамперед полягатиме в забезпеченні замовлення на підключення соціальних об'єктів шляхом оголошення прозорого конкурсу на зазначену послугу.

"Ми розраховуємо, що оскільки оператори отримають першого - і постійного клієнта у вигляді закладу соціальної інфраструктури, то вони зможуть надавати адекватні ринкові конкурентні ціни для споживачів", - зазначив заступник міністра.

Він також наголосив, що загалом Мінцифри сподівається охопити підключенням до ШСД інтернету 100% населення України за два-три роки до кінця роботи поточного уряду. Для вирішення цієї проблеми Мінцифри активно працює над Національним планом розвитку широкосмугового доступу до інтернету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА