14:08 30.07.2020

Мінцифри хоче забезпечити можливість підключення до 100 Мбіт/с для 95% сільського населення

2 хв читати
Мінцифри хоче забезпечити можливість підключення до 100 Мбіт/с для 95% сільського населення

Метою Міністерства цифрової трансформації України є забезпечення можливості підключення до широкосмугового доступу до інтернет зі швидкістю щонайменше 100 Мбіт/с 95% сільського населення країни, повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест на прес-конференції в четвер.

"Ми цього досягатимемо насамперед через підключення закладів соціальної інфраструктури - дитсадки, школи, лікарні, фельдшерсько-акушерські пункти тощо. Всі вони повинні мати підключений якісний канал, який може передавати дані, й побудовану внутрішню інфраструктуру, щоб відвідувачі цих центрів могли користуватися якісним інтернетом", - сказав він.

За його словами, в планах Мінцифри - забезпечити можливістю підключення до фіксованого швидкісного інтернету зі швидкістю щонайменше 30 Мбіт/с як мінімум 75% українців.

Шелест розповів, що для цього міністерство має намір вжити низку заходів. Перше - спростити взаємодію операторів із державними органами, передусім з регулятором. Друге - доступ операторів до інфраструктури.

"На сьогодні світова практика - це використання вже наявної інфраструктури. Ми плануємо працювати спільно з парламентським комітетом цифрової трансформації і регулятором, щоб впровадити правила, які спростять такий доступ", - сказав він.

Крім того, за словами Шелеста, важливим є питання мінімізації втрат операторів від розкрадань і пошкодження обладнання.

"Сподіваємося, що реалізація нового закону про посилення відповідальності за такі дії спростить цю проблему. Стежитимемо за цією ситуацією щопівроку", - наголосив заступник міністра.

Крім цього, відомство планує зайнятися питаннями відкритості всіх стейкхолдерів телеком-ринку, а також фінансуванням закладів соцінфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Samsung повернув собі лідерство на світовому ринку смартфонів у I кв. - IDC

Міноборони оцифрувало дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані в усіх регіонах України - заступник міністра

СБУ з початку 2024 р. викрила 11 ворожих агентурних мереж - Малюк

Apple готує ШІ-процесори для оновлення всієї лінійки Mac - ЗМІ

Київський апеляційний суд може ухвалити рішення щодо апеляції Turkcell на арешт частини частки в lifecell 16 квітня

У Харківській області 20% населених пунктів залишаються без фіксованого зв'язку - "Укртелеком"

Оператори мобільного зв'язку мають план дій на випадок блекауту в Харкові

Україна підписала меморандум із французькою федерацією InfraNum, за грант якого буде відновлено зв'язок на прифронтових територіях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА