13:16 04.08.2020

"Київстар" підключив до 4G-мережі ще 741 населений пункт України

2 хв читати
"Київстар" підключив до 4G-мережі ще 741 населений пункт України

Мобільний оператор "Київстар" у липні й на початку серпня підключив 4G-зв'язок у 741 населеному пункті, на території, де проживають 380 тисяч осіб.

Як повідомила прес-служба оператора у вівторок, зокрема, було підключено населені пункти у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській та Тернопільській областях.

"Переважно це віддалені села, де проживають від 20 до декількох тисяч осіб. Підключити ці населені пункти до швидкісного мобільного інтернету стало можливим завдяки використанню радіочастот діапазону 900 МГц", - розповіли в компанії.

"Київстар" також зазначив, що у липні 2020 року оператори мобільного зв'язку України приступили до обміну радіочастотами (рефармінг) у діапазоні 900 МГц.

За два роки з моменту запуску 4G можливостями нової технології зв'язку вже скористалися понад 11 мільйонів наших абонентів. Для того щоб громадяни України, які проживають у сільській місцевості, також отримали доступ до послуг 4G, "Київстар" планує в найближчі роки інвестувати до 5 млрд грн", - наводить слова президента "Київстару" Олександра Комарова прес-служба.

За наданими даними, на сьогодні мережа 4G "Київстар" охоплює понад 12 тисяч великих і малих населених пунктів. У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 90% населення України.

"Київстар" - найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 3G. Його послугами на кінець 2018 року користувалися близько 26,4 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 0,9 млн клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером "Київстару" є міжнародна група VEON (раніше - VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА