17:59 03.09.2020

Нацрада з телерадіомовлення перевірить телеканал "НАШ" за ролик до Дня Незалежності

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення перевірить телеканал "НАШ" за ролик до Дня Незалежності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в четвер призначила позапланову перевірку ТОВ "НАШ 365" (телеканал "НАШ", Київ) у зв'язку з трансляцією до Дня Незалежності ролика, який має ознаки дискримінації та розпалювання ворожнечі, повідомляється на сайті регулятора.

"24 серпня на телеканалі "НАШ" 14 разів було показано відеоролик "НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ" хронометражем 53 секунди, який було вироблено у художньо-образному стилі, без тексту, в супроводі звука метронома. Цей відеоролик створює образ негативних наслідків від вибору українського народу під час проведення 1 грудня 1991 року всеукраїнського референдуму, на якому 90,32% громадян, які брали участь у голосуванні (а це 84,18% населення України), підтримали незалежність України", - зазначено в повідомленні.

Нацрада вважає, що поширення в ефірі телеканалу такого відеоматеріалу саме в день державного загальнонародного свята – Дня Незалежності України – має ознаки дискримінації стосовно тих громадян України, через вибір яких на всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року Україна здобула незалежність, а також розпалювання ворожнечі між різними групами населення країни.

"З метою перевірки дотримання компанією вимог абзацу 4 частини 2 статті 6 і пункту а) частини першої статті 59  закону України "Про телебачення і радіомовлення" регуляторний орган призначив ТОВ "НАШ 365" позапланову перевірку. За її результатами буде ухвалено виважене рішення відповідно до положень чинного законодавства", - підсумували в Нацраді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА