13:15 04.09.2020

"Vodafone Україна" запустив 4G-мережу в смузі частот 900 Мгц у Вінницькій області

2 хв читати

Оператор мобільного зв'язку компанія "Vodafone Україна" запустила LTE- зв'язок (4G) у діапазоні 900 Мгц у Вінницькій області.

Як зазначається в повідомленні оператора у п'ятницю, завдяки цьому компанія забезпечила швидкісним інтернетом іще 126 невеликих населених пунктів, у яких живуть майже 124 тис. людей.

За даними оператора, раніше в населених пунктах, де тепер побудовано мережу LTE 900 Мгц, призначена для користувача швидкість у ЕDGE була менша за 0,5 Мбіт/с. Після запуску LTE 900 Мгц швидкість зросла до 48 Мбіт/с, що відкриває нові можливості для онлайн-освіти, медицини та дозвілля, що особливо важливо в умовах карантину, а також стимулює розвиток підприємництва й економіки загалом.

4G-мережа "Vodafone Україна" в діапазоні 900 Мгц уже працює більше ніж у 1500 населених пунктах і охоплює понад мільйон осіб, котрі живуть у Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій областях.

До кінця 2020 року "Vodafone Україна" планує запустити мережу LTE 900 в усіх областях України: по черзі від заходу на схід.

Vodafone також виконує роботи з розширення ємності мережі в місцях з інтенсивним інтернет-трафіком. Загалом під час карантину Vodafone розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, в Дніпрі та Дніпропетровській області, Житомирській області, Херсонській, Харківській, Чернівецькій областях, Полтавській, Волинській областях, в місті Умані Черкаської області, в Києві, Сумах, Чернігові, Івано-Франківську, Запоріжжі та Кропивницькому. Загалом модернізація охопила понад 10 тис. секторів базових станцій на 4 тис. майданчиків.

Як повідомлялося, згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року мобільні оператори мають забезпечити покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 осіб з охопленням 90% населення України. А покриття доріг міжнародного і національного значення - до середини 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна має власні розробки, які допоможуть перебити телевізійний сигнал РФ у прикордонні, - Зеленський

Витрати на генеративний ШІ в АТР досягнуть $26 млрд до 2027 року

Tesla просить акціонерів повторно схвалити винагороду Маска в $56 млрд, скасовану судом

Apple розгляне можливість виробництва пристроїв в Індонезії - Кук

ЦПД спільно з TikTok мають намір блокувати "сумнівні" акаунти

Клієнти банків зможуть надсилати довідки про доходи та низку інших документів через "Дію"

Рішення про скасування арешту 19,8% корпоративних прав lifecell дасть змогу закрити угоду з NJJ у максимально короткий термін - CEO "Датагруп-Воля"

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ LIFECELL, ЗНЯВШИ АРЕШТ ІЗ 19,8% КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ КОМПАНІЇ

Фрідман не отримає жодного цента від продажу lifecell, як і передбачають транзакційні документи - Шелемба

SpaceX вивела на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА