13:39 07.09.2020

"Київстар" запустив 4G-мережу в смузі частот 900 МГц на Вінниччині

2 хв читати
"Київстар" запустив 4G-мережу в смузі частот 900 МГц на Вінниччині

Оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" запустила LTE-зв'язок (4G) у діапазоні 900 МГц у 102 населених пунктах Вінницької області.

Як зазначено в повідомленні оператора, завдяки будівництву 4G-мережі на частотах GSM-900 "Київстар" поліпшив зв'язок на території, де проживає 56 тис. людей. Для цього оператор встановив 25 нових базових станцій, що працюють на частотах 900 МГц. У результаті загальна кількість базових станцій "Київстар", що працюють у діапазоні 4G на території Вінницької області, збільшилася до 580 - за даними оператора, на сьогодні це найбільша мережа за технологією LTE на території області.

Серед населених пунктів, що отримали доступ до 4G, зовсім невеликі з населенням кілька сотень людей, як-от села Пилипи, Свіденці, Рудне, Красне, а також більші села, де проживає кілька тисяч людей, - Городок, Тернівка, Миронівка, Кивачівка, Чернятин, Демівка, Яруга, Удич, Кожухів та ін.

"Розвиток швидкісного мобільного інтернету відкриває жителям невеликих населених пунктів нові можливості для приватного бізнесу, освіти, дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг тощо", - зазначає оператор.

"Київстар" також продовжує збільшувати 4G покриття і за рахунок інших діапазонів - 1800 МГц і 2600 МГц. З початку 2020 року оператор підключив до швидкісного мобільного інтернету за технологією LTE майже 6 тис. населених пунктів. А за два роки розвитку нової технології зв'язку доступ до швидкісного мобільного інтернету від "Київстар" з'явився в 15 тис. населених пунктів.

У планах компанії за два роки забезпечити можливість доступу до 4G для 90% населення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА