14:12 07.09.2020

Удвічі більше українців стали користуватися мобільним гаманцем SharPay, середній чек зріс на 23% - "Vodafone Україна"

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" повідомила про те, що в січні-червні 2020 року кількість користувачів мобільного гаманця SharPay зросла на 104% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляє прес-служба компанії в понеділок.

За даними оператора, за останній рік кількість платіжних операцій, проведених у додатку SharPay, зросла на 38%, а обіг цього виду розрахунків збільшився на 63% за рік.

Збільшився також середній чек - у червні 2020 року він становив 466 грн, що на +23% вище середньої суми чека у перші шість місяців минулого року.

Як наголошується у повідомленні оператора, за сумою транзакцій лідирують банківські та фінансові послуги, що займають 69% всього обсягу транзакцій, за ними слідують телеком-послуги з часткою 20%, а ігри та програми становлять 9% від усієї суми розрахунків. Аналогічний порядок категорій простежується і за сумою середнього чека.

При цьому, за кількістю транзакцій ці три категорії ділять між собою популярність рівномірніше. 47% клієнтів спрямовують свої мобільні кошти на оплату банківських та інших фінансових послуг, 20% платять за телеком-послуги за допомогою мобільного гаманця, а 19% розраховуються мобільними коштами за ігри та програми.

Найпопулярнішою послугою серед фінансових сервісів став переказ грошей із мобільного рахунку на банківську картку.

Мобільний гаманець SharPay (раніше - Vodafone Pay) працює з 2017 року, його функціонал включає і оплату банківською карткою, і платежі з мобільного рахунку, можливість переказати кошти з картки на картку, бонусну програму, оплату різних послуг, зокрема комунальних. Доступний для пристроїв на iOS або Android для абонентів всіх українських операторів.

Як повідомлялося, у першому півріччі 2020 року "Vodafone Україна" став лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні за даними дослідження французької компанії nPerf.

У березні 2020 року британський оператор мобільного зв'язку Vodafone Group і український оператор "Vodafone Україна" підписали договір про розширене стратегічне партнерство терміном на п'ять років.

"Vodafone Україна" за підсумками 2019 року збільшив чистий прибуток на 45% порівняно з 2018 роком - до 2,54 млрд грн, дохід зріс на 25% - до 15,98 млрд грн, показник OIBDA (операційний дохід до вирахування амортизації основних засобів і нематеріальних активів) - на 21% у річному вимірі та сягнув 8,3 млрд грн.

У 2019 році NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольну Bakcell, уклало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію з купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan і RBI, ціна становила $734 млн, зокрема відкладений платіж на суму майже $84 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА