20:29 08.09.2020

Київська ОДА та мобільні оператори співпрацюватимуть для розвитку якісного зв'язку та інтернету

2 хв читати
Київська ОДА та мобільні оператори співпрацюватимуть для розвитку якісного зв'язку та інтернету

Київська обласна держадміністрація, Українська асоціація операторів зв'язку "Телас", а також мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell підписали меморандум про співпрацю з метою прискорення розвитку на території області якісного мобільного зв'язку та широкосмугового доступу до мережі інтернет.

Як повідомила прес-служба "Київстару" у вівторок, зокрема, сторони планують об'єднати зусилля в таких напрямах: покриття мобільним зв'язком 3G і 4G Київської області і в сільській місцевості, і на автодорогах; визначення можливостей державно-приватного партнерства у розвитку мобільного широкосмугового доступу до інтернету в області; забезпечення доступу мобільних операторів до об'єктів інфраструктури під час будівництва мобільних мереж на території області.

"Київська область - один із найбільших регіонів України з населенням понад 2 млн осіб. Щоб розвивати підприємництво, освітні та соціальні ініціативи, доступ до державних послуг, охорону здоров'я, нам потрібні сучасні мобільні технології. Тому ми підписуємо меморандум про співпрацю з мобільними операторами, які готові сприяти розвитку Київської області та будувати мережі швидкісного мобільного інтернету за новими технологіями", - наводить прес-служба слова голови Київської ОДА Василя Володіна.

"Київстар" повідомляє, що дотепер побудував на території області майже 1,5 тис. базових станцій четвертого покоління, які надають зв'язок та інтернет у 980 населених пунктах.

Оператор планує встановити ще 50 базових станцій протягом року, що дасть змогу поліпшити якість послуг передачі даних. Із 2021 року "Київстар" хоче зосередитися на покритті мобільним інтернетом доріг і трас міжнародного значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА