13:27 11.09.2020

"Київстар" розширює 4G на о. Синевир, на схилах Говерли, в інших туристичних місцях

2 хв читати
"Київстар" розширює 4G на о. Синевир, на схилах Говерли, в інших туристичних місцях

Мобільний оператор компанія "Київстар" розширює 4G у популярних туристичних місцях України, серед яких озеро Синевир і схили гори Говерла, повідомила прес-служба компанії в п'ятницю.

"Київстар" зазначає, що тільки в липні на Синевирі було понад 9 тис. абонентів, які скористалися 4G. Разом вони витратили 7,7 тис. гігабайтів трафіку. Цього обсягу трафіку, за даними оператора, достатньо, щоб сім місяців безперервно дивитися відео у високій якості. Середня швидкість мобільного інтернету - понад 20 Мбіт/c. На схилах Говерли в липні швидкісним інтернетом скористалися 6,5 тис. абонентів "Київстар", які спільно витратили 1,3 тис. гігабайтів.

"Щоб 4G став доступний тут, мобільний оператор встановив базову станцію на висоті 1,280 тис. м. Вона працює на частотах 1800 МГц, що дало змогу забезпечити середню швидкість інтернету більше 40 Мбіт/c", - йдеться в повідомленні.

Серед інших популярних туристичних місць України, де "Київстар" уже запустив 4G: Асканія-Нова на Херсонщині, Історико-культурний комплекс "Запорізька Січ" на о. Хортиця, Національний дендрологічний парк "Софіївка" в Умані, Хотинська та Аккерманська фортеці.

Як зазначає компанія, розширення 4G у цих та інших туристичних місцях - один із кроків підтримки внутрішнього туризму в країні. Це - частина меморандуму про співпрацю, підписаного між національним мобільним оператором і Державним агентством з розвитку туризму. Серед інших кроків, про які домовилися сторони: сприяння поширенню цифрової грамотності населення, дослідження туристичних маршрутів і поширення інформації про туристичні можливості в Україні.

"Київстар" на сьогодні вже встановив майже 13 тис. базових станцій 4G і запустив швидкісний інтернет майже в 14 тис. населених пунктів.

У планах компанії до липня 2022 року - надавати доступ до 4G для 90% населення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА