16:54 11.09.2020

"Vodafone Україна" запустив мережу 4G LTE 900 МГц на Одещині

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" запустив мережу 4G LTE 900 в Одеській області, забезпечивши швидкісним інтернетом ще 90 невеликих населених пунктів, в яких проживає майже 140 тис. людей.

Як повідомила прес-служба компанії в п'ятницю, на сьогодні мережа "Vodafone Україна" 4G в діапазоні 900 МГц уже працює більш ніж в 1,6 тис. населених пунктах, охоплюючи понад 1 млн людей, що проживають у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій областях.

"Раніше в невеликих населених пунктах, де тепер побудовано мережу LTE 900 МГц, призначена для користувача швидкість в ЕDGE була менша ніж 0,5 Мбіт/с. Після запуску LTE 900 МГц швидкість зросла до 48 Мбіт/с. Це відкриває нові можливості для онлайн-освіти, медицини, дозвілля, що особливо важливо в умовах карантину, стимулює розвиток підприємництва та економіки загалом", - йдеться в повідомленні.

Оператор також зазначає, що розширення 4G-покриття спільно з регіональними держадміністраціями дало можливість розвивати проект Vodafone Village Routes, спрямований на підтримку сільського туризму та підприємницької діяльності в селах. У ці маршрути включені сільські садиби, що розвивають "зелений" туризм", невеликі агрогосподарства, ферми, пекарні, сироварні, майстерні, де займаються народними промислами. Нові онлайн-маршрути для "зеленого" туризму вже з'явилися в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській і Рівненській областях.

"Vodafone Україна" в серпні 2020 року розширив свою 4G-мережу LTE в діапазонах 1,8 тис. МГц і 900 МГц у 18 областях України. Доступ до швидкісного інтернету отримали понад 570 тис. жителів у ще 660 населених пунктах країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА